Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

GR Supra vs "πειραγμένου" GR Yaris: μία ακόμη ιεροσυλία; (video)

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις αντιπαραθέσεις που στήνονται στις πίστες μεταξύ του super hothatch Toyota GR Yaris και διάφορων πολύ δυνατών αυτοκινήτων επιδόσεων, είτε από το παρελθόν είτε από το παρόν. Μάλιστα ορισμένες εξ αυτών έχουν χαρακτηριστεί ως "ιεροσυλίες" όπως για παράδειγμα αυτή με το Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makinen ή με το "πολύ" Mini GP που μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι πως κάθε καλό αυτοκίνητο είναι διαχρονικά καλό, είτε ανήκει στη δεκαετία του '90 είτε είναι σύγχρονο. Και όπως αυτά τα supercars από το παρελθόν έχουν δημιουργήσει ένα θρύλο γύρω από το όνομα τους, είμαστε σίγουροι πως το ίδιο θα συμβεί και με το GR Yaris!

Στο video του Mat Watson πρωταγωνιστεί ένα "πειραγμένο" Yaris από τη Litchfield και η "καλή" GR Supra. Αυτή με τον...BMW κινητήρα των 6 κυλίνδρων και των 3.0 λίτρων. Η ισχύς του αγγίζει τους 340 ίππους και τα 500 Nm ροπής ενώ εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το Yaris από την άλλη έχει φτάσει να αποδίδει 301 ίππους και 385 Nm ροπή μέσα από το τουρμπίσιο 3-κύλινδρο μοτέρ 1.6 λίτρων. 

Θα καταφέρει η Supra να αποκαταστήσει την τιμή των supercars ή τελικά το μικρό της Toyota είναι όντως ένας τυπικός φονέας γιγάντων;


Σχόλια