Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Toyota έτοιμη να λανσάρει το Aygo X prologue

Δεν είναι ψέμα πως τα τελευταία χρόνια πως η πάλαι ποτέ περιζήτητη κατηγορία Α, δηλαδή τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, έχει δεχτεί σοβαρότατο πλήγμα. Μόλις πριν από 10 χρόνια υπήρχε στην αγορά πληθώρα επιλογών ενώ τώρα έχουν απομείνει ελάχιστα μοντέλα που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. 

Ένα από αυτά είναι και το δημοφιλές Toyota Aygo, το οποίο κάποτε αποτελούσε μέρος της συνεργαζόμενης τριάδας μαζί με το Peugeot 108 και το Citroen C1. Πλέον τα χρόνια έχουν περάσει για το ιαπωνικό city car αλλά φαίνεται πως στην Toyota δεν σκέφτονται ακόμη να το εγκαταλείψουν. Το αντίθετο μάλιστα. 

Το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Toyota σε μια "αποστολή" από το Τόκιο, ανέλαβε να σχεδιάσει το επόμενο Aygo προσαρμοσμένο στα μέτρα του 2021. Και το αποτέλεσμα είναι αρκούντως εντυπωσιακό! Το νέο Aygo X prologue όπως είναι το όνομα του πρωτοτύπου, είναι μια μίξη αυτοκινήτου πόλης με λίγο από B-SUV ή ακόμη καλύτερα, ένα "υπερυψωμένο" δυναμικό αυτοκίνητο που θα πατούσε άνετα και σε λίγο χαλίκι.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού κέντρου, Ian Cartiabano

Στην Toyota θέλαμε να επανασχεδιάσουμε το αυτοκίνητο πόλης και να δημιουργήσουμε ένα νέο ύφος που θα ταιριάζει στις απαιτήσεις της εποχής. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαπιστώσαμε οτι ο κόσμο αν και ζει κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχει ανάγκη να βγει και εκτός πόλης, να πάρει "αέρα" και να εκμεταλλευτεί τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του. 

Το νέο Aygo X, όποτε και αν βγει στην αγορά, θα είναι σίγουρα εξηλεκτρισμένο. Και αν όχι πλήρως ηλεκτρικό, τότε σίγουρα hybrid. Και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα της Toyota. Να καταφέρει να βγάλει κέρδος από μία κατηγορία αυτοκινήτων όπου δεν προσφέρεται για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση. Όπως και να έχει όμως, το επερχόμενο μικρό των Ιαπώνων έχει από τώρα έχει τις καρδιές μας.

Εσάς πως σας φαίνεται η πρόταση της Toyota για το επόμενο Aygo; Θα το προτιμούσατε αντί ενός συμβατικού αυτοκίνητου πόλης;




Σχόλια