Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ο Lewis Hamilton παρουσιάζει την AMG ONE (video)

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια για το hypercar της Mercedes, το περίφημο AMG One. Ουσιαστικά η γερμανική εταιρία έχει μπει σε μία κόντρα με την Aston Martin και την Toyota που και αυτές ετοιμάζουν την Valkyrie και το Hypercar αντίστοιχα.


Και ενώ η βρετανική φαίνεται πως είναι πιο κοντά στο επίσημο λανσάρισμα της Valkyrie, η AMG έμεινε λίγο πίσω στο όλο project. Δικαιολογημένα θα πει κάποιος καθώς το One ουσιαστικά είναι ένα μονοθέσιο Formula1 με πολιτική περιβολή.


Τί εννοούμε; Πρώτα από όλα το μοτέρ του AMG One είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του μονοθέσιου W12. Turbo κινητήρας V6 1.6 λίτρων συνδυασμένος με 4 ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση άνω των 1.000 ίππων και όριο περιστροφής τις 11.000 στροφές/λεπτό. 


Επιπλέον, όλο το αεροδυναμικό πακέτο προέρχεται και αυτό από τη Formula1 χαρίζοντας απίστευτες επιδόσεις και κρατήματα σε κάθε είδους άσφαλτο. Ταυτόχρονα, το εσωτερικό δεν είναι "σπαρτιάτικο¨ όπως θα περιμέναμε οι περισσότεροι για λόγους μείωσης βάρους αλλά είναι ένα πλήρες σύγχρονο και λειτουργικό cockpit.


Αυτά ανέλαβε να επιβεβαιώσει και ο "7άκις" Lewis Hamilton που έχει αναλάβει χρέη...promoter του AMG One, και εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.
Το συλλεκτικό street legal αγωνιστικό της Mercedes θα κυκλοφορήσει στους δρόμος στα τέλη τους έτους με παραγωγή μόλις 275 αντιτύπων. Φυσικά όλα τα αντίγραφα έχουν ήδη πουληθεί σε τιμή των 2.800.000 ευρώ...

Σχόλια