Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Aston Martin Valkyrie είναι εδώ

Όταν πριν από 2 χρόνια η θρυλική Aston Martin ανακοίνωσε τα πλάνα της για την κατασκευή ενός hypercar με το όνομα Valkyrie, πολλοί ήταν αυτοί που την αμφισβήτησαν. Βλέπετε, οι περισσότεροι θεώρησαν οτι η εταιρία από το Gaydon δεν μπορεί να παράξει κάτι παραπάνω από μια DB9 ή μια Vulcan.

Και όμως οι Άγγλοι σε συνεργασία με τη Red Bull Racing έδωσαν σάρκα και οστά στο πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής που φτιάχτηκε ποτέ! Έτσι, η Valkyrie φορά ένα ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ εξελιγμένο από την Cosworth με απόδοση 1000 ίππων και 900Nm κτηνώδους ροπής. Επιπλέον με τη βοήθεια 2 ηλεκτροκινητήρων που είναι τοποθετημένοι στους 2 άξονες, παράγονται άλλοι 160 ίπποι! 
Συνολικά 1160 άλογα ικανά να ξεκολλήσουν την άσφαλτο...
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε λοιπόν, η Valkyrie έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στην πίστα του Siverstone μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό και μάλιστα με το livery της να είναι στα μαυροκόκκινα χρώματα του αγωνιστικού F1 της Aston!


Αργότερα όπως παραδέχτηκε ο CEO της εταιρίας, Andy Palmer, η live επίδειξη της Valkyrie είναι η αποστομωτική απάντηση των Άγγλων στους επικριτές της. 
Μάλλον στη Στουτγάρδη ακόμη κοιτιούνται αμήχανα...


Ο Palmer συνέχισε λέγοντας οτι στα τέλη του έτους θα παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα στους τυχερούς κατόχους τους και πως σύντομα θα δούμε σε video τη Valkyrie να ξεδιπλώνει όλες τις αρετές της στην πίστα.
Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το επίσημo video της Red Bull Racing από το Silverstone...

Σχόλια