Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το Toyota GR Yaris κοντράρεται με το MIni GP (video)

Φαίνεται πως το νέο Toyota GR Yaris είναι το νέο σημείο αναφοράς στη δημοφιλή petrolhead κατηγορία των hothatches. Και όχι μόνο επειδή το περιμέναμε πως και πως εδώ και 18 μήνες αλλά κυρίως φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο "φονέα γιγάντων" όπως λέγαμε παλιότερα για κάποια σπουδαία μικρά (βλ. Peugeot 106 Rallye και άλλα).

Και πως να μην είναι ένα από τα πιο wannabe dream car όταν κάτω από το καπό υπάρχει ένας turbo 3κύλινδρος κινητήρας 1.6 λίτρου με απόδοση 261 ίππων και 300 Nm ροπής; Επιπλέον η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς ενώ υπάρχει και ένα σφιχτό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Αντίπαλος του "μικρού" Toyota στο video είναι ο εκπρόσωπος των Αγγλογερμανών, το ¨πολύ" Mini GP. Ο κλασικός 4κύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων αποδίδει 306 άλογα και 450 Nm ροπής. Σημαντική διαφορά είναι πως το Mini GP είναι προσθιοκίνητο ενώ προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν 8 σχέσεων.

Ποιος θα κερδίσει την κόντρα; Θα επικρατήσει το 4κίνητο αλλά βαρύτερο Toyota ή το GP θα δείξει τα δόντια του σαν τυπικά ισχυρότερο αλλά δικίνητο hothatch;



Σχόλια