Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Νικητής ο Peterhansel στο 43ο Dakar

Την 14η νίκη του στο εμβληματικό Rally Dakar εξασφάλισε πριν από λίγο ο πολυνίκης του θεσμού Stephan Peterhansel με το το συνοδηγό του Edouard Boulanger και το buggy της Mini και της X-Raid.

Ο Γάλλος στην ουσία έκανε ένα πολύ σοφό και μεστό αγώνα πηγαίνοντας φυλαγμένα κατά τη διάρκεια των 12 ειδικών διαδρομών κερδίζοντας μόνο μία νίκη σε αυτές. Φροντίζοντας να κάνει χρόνους εντός 5άδας τις περισσότερες φορές, πήρε τη νίκη επιβεβαιώνοντας το προσωνύμιο του ως "αλεπού της ερήμου". 

Μεγάλος του αντίπαλος μέχρι το τέλος ο Nasser Al-Attiyah με Toyota Hilux ακολούθησε κατά πόδας το Γάλλο με διαφορά που ήταν κυμαινόμενη περίπου 5 λεπτών. Μόνο τις τελευταίες 3 ημέρες η ψαλίδα άνοιξε στα 15 λεπτά επιτρέποντας στον Peterhansel να "αναπνέει" πιο άνετα.

Τρίτος στην κατάταξη ο περυσινός νικητής Carlos Sainz πάλι με buggy της Mini, σαφώς πιο πίσω στο χρόνο καθώς αντιμετώπισε πολλά κλαταρισμένα λάστιχα αλλά και λάθη στην πλοήγηση κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων του ράλλυ.

Η περιπέτεια του Dakar και του πρώτου μηχανοκίνητου διεθνούς αγώνα για το 2021 τελείωσε. Ραντεβού και πάλι σε ένα χρόνο στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας.

Σχόλια