Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Στις 2 και 3 Ιουλίου το 2ο Ευβοιωτικό Ράλλυ

Έπειτα από το Ράλλυ Φθιώτιδος που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες, το μικτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται πλέον σε ασφάλτινο τερέν. Το 2° Ευβοιωτικό Ράλλυ αποτελεί τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, προσμετρώντας παράλληλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών. Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου, έχει το Σωματείο Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Ο αγώνας αποτελείται από 7 ειδικές διαδρομές, 4 διαφορετικές, θα είναι διήμερος και επίκεντρό του είναι η πόλη της Θήβας. Το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου στις 21.00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, με τα πληρώματα να κατευθύνονται στη συνέχεια για τις δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές του αγώνα. 

Οι αγωνιζόμενοι θα διέλθουν από τις αγαπημένες και με πλούσια ιστορία ειδικές διαδρομές «Πλατανάκι» (11,21 χλμ) και «Ριτσώνα» (6,1 χλμ) υπό το φως των προβολέων, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν στον προαύλιο χώρο του 5ου Γυμνασίου Θήβας, όπου θα στεγάζεται το Service Park του αγώνα.


Χορταστικό είναι το πρόγραμμα και την Κυριακή 3 Ιουλίου, η οποία περιλαμβάνει συνολικά πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72 αγωνιστικών χιλιομέτρων! Έπειτα από το σύντομο πρωινό σέρβις της Κυριακής, το πρώτο αγωνιστικό θα διέλθει στις 09:38 από την ειδική διαδρομή «Θίσβη» (21,78 χλμ) η οποία έχει εκκίνηση έξω από το χωριό Θίσβη και δια μέσω της Αγίας Άννας τερματίζει πριν το χωριό Κορώνεια. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί στην ειδική διαδρομή «Άσκρη» (9,47 χλμ) η οποία εκκινεί στις 10:41, μια διαδρομή που έχει εκκίνηση από την Αλίαρτο και δια μέσω του χωριού Άσκρη τερματίζει στο Νεοχώρι.

Τα πληρώματα θα επιστρέψουν στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Θήβας και έπειτα από 30λεπτο Service θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Θίσβη» στις 13:19 και «Άσκρη» στις 14:22. Τελευταία δοκιμασία του αγώνα θα είναι η Power Stage, η ειδική διαδρομή «Άσκρη» που θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στις 16:35. Έπειτα από 90,29 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 364,67 συνολικά χιλιόμετρα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα τερματίσουν στις 17:25 στο Μουσείο της Θήβας, σε ένα χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές των νικητών.

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) ευχαριστεί το Δήμο Θηβαίων, την Κοινότητα Θήβας, το Δήμο Χαλκιδέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντική είναι η βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Θήβας και της αντίστοιχης της Χαλκίδας που διευκολύνουν στο μέγιστο το έργο της οργάνωσης.


Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον αγώνα ξεκίνησε και διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (Σ.Δ.Δ.Α.) της ΟΜAE (www.e-omae-epa.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 23.59. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το (ellada.racingclub@gmail.com) ή μέσω τηλεφώνου (6944531231).

Σχόλια