Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Alpine τη νίκη στις 6 ώρες της Monza για το WEC

Συναρπαστικός ο σημερινός αγώνας στη Μόντσα για τις 6 ώρες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC)! 

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Alpine που με το ένα και μοναδικό της πρωτότυπο αγωνιστικό άντεξε στην πίεση της Toyota.

Οι Γάλλοι έδειξαν να προσαρμόζονται ιδανικά στις απαιτήσεις της Μόντσα και έπαιξαν στα ίσια με τα ανώτερα και ποιοτικότερα αγωνιστικά των Ιαπώνων.

Μάλιστα η Alpine με τον Matthieu Vaxiviere στο τιμόνι προσπέρασε μετά από  τρομερή μάχη και "τζαρτζαρισματα" τις 2 επικεφαλής Toyota περίπου 90' πριν το τέλος του αγώνα και εμείνε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και παρά τις προσπάθειες του Hirakawa που πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο μένοντας μόλις 2.7" πίσω!

Στην LMP2 νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της RealTeam-WRT ενώ απογοήτευσε η περσινη πρωταθλήτρια και νικήτρια του LeMans, JOTA Racing.

Στην GTE PRO, "αυτοκτονία" της Ferrari με την AF Corse να βάζει το αυτοκίνητο στα pit για ανεφοδιασμό καυσίμων μόλις 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα! Φυσικά η νίκη πήγε στην αμερικανική Corvette Racing που ακολουθούσε.

Στην GTE Am την καρό σημαία πήρε η Porsche 911 RSR της Proton-Dempsey Racing που έβαλε τέλος στα όνειρα για νίκη της γυναικείας ομάδας των Iron Dames.

Επόμενος αγώνας για το WEC οι 6 ώρες του Fuji της Ιαπωνίας στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια