Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Υποδεχθείτε τη νέα ηλεκτρική BMW iX (+video)

Μετά από αναμονή ενός χρόνου από την παρουσίαση του concept iNext,η BMW παρουσίασε το νέο πλήρες ηλεκτρικό SUV, με το όνομα αυτού iX.

Το νέο " τζιπακι" των Βαυαρών εξωτερικά διατηρεί τα περίφημα νεφρά της εταιρίας που τόσο έχουν κατακριθεί από τότε που λανσαριστηκαν πριν ένα χρόνο περίπου. Αυτή τη φορά όμως, συνδυάζονται όμορφα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα προσδίδοντας μια σπορτίφ εικόνα. Γενικότερα, οι διαστάσεις της iX κυμαίνονται ανάμεσα στις X5 και X6 οριοθετώντας ένα αρκετά μεγάλο και ψηλό design.

Στα "μηχανικά" μέρη τώρα, το νέο EV SUV κινείται από 2 ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 500 ίππους. Σύμφωνα με την BMW η iX θα πιάνει τα πρώτα 100 χλμ από στάση σε μόλις 5 δευτερόλεπτα!

Η αυτονομία της νέας BMW θα κυμαίνεται περί τα 600 χιλιόμετρα ενώ σύμφωνα με τους Γερμανούς θα φορτίζει σε μόλις 40' και ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας κατά 70%. Με χρήση του κατάλληλου wallbox βέβαια. Μια χαρά ακούγεται...

Παρατηρώντας το εσωτερικό της iX, βλέπουμε ότι τα φυσικά χειριστήρια απλώς δεν...υπαρχουν! Αντίθετα στο ταμπλό κυριαρχεί μια μεγάλη οθόνη που φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες των συνηθισμένων διακοπτών. Εντύπωση προκαλεί και το...πολυγωνικό τιμόνι που θυμίζει κάτι από Star Trek... 

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά αυτή η ηλεκτρική BMW σαν πρώτη γνωριμία μας αρέσει. Μένει να επιβεβαιωθουμε και όταν κυκλοφορήσει στο δρόμο στο τέλος του επόμενου χρόνου.


Σχόλια