Η κόντρα των station: BMW M340i vs Audi S4 Avant vs Volvo V60 T8 (video)

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε φτάσει στο δίλημμα: γιατί υπάρχουν τα SUV και για ποιο λόγο να τα προτιμήσει κάποιος όταν υπάρχουν τα station wagon;

Παλιότερα, στην εποχή των "τζιπ", υπήρχε σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτά και στα estate μοντέλα οπότε η κάθε κατηγορία είχε και το δικό της κοινό. Τα τελευταία 10 χρόνια όμως με την έλευση των SUV τα αυτοκίνητα με "πολύ λαμαρίνα" παραγκωνίστηκαν. Κακώς κατά τη γνώμη μας.

Οι κατασκευαστές παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να παράγουν station αμαξώματα και μάλιστα τελευταία παρουσιάζονται όλο και περισσότερα κάνοντας δυναμικό come back. 

Όπως οι πρωταγωνιστές του video μας που τίθενται αντιμέτωπα σε επιτάχυνση 1/4 του μιλίου, ρεπρίζ και φρενάρισμα εν κινήσει. 

Η BMW M340i Touring κινείται 6-κύλινδρο turbo κινητήρα 3.0 λίτρων με ισχύ 374 ίππων και 500 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν 8 σχέσεων. 

Ο έτερος Γερμανός κατασκευαστής του video, εξοπλίζει το Audi S4 Avant με ένα V6 μοτέρ 3.0 λίτρων πετρελαίου και απόδοση 347 ίππων και, κρατηθείτε, 700 Nm κτηνώδους ροπής! Φυσικά είναι quattro, αν  μη τι άλλο, και εφοδιασμένο επίσης με αυτόματο σασμάν 8 σχέσεων.

Το Volvo V60 T8 είναι ίσως το "συμβατικό" της παρέας από θέμα specs. Turbo κινητήρας 4 κυλίνδρων και 2.0 λίτρων που συνδυάζεται όμως με ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Έτσι, η συνολική ισχύς αγγίζει τα 387 άλογα και τα 640 Nm ροπής. Επίσης 4κίνητο και αυτόματο σασμάν 8 σχέσεων.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην άτυπη κόντρα, εμείς πραγματικά είμαστε ενθουσιασμένοι και με τα τρία estate

Αλήθεια, εσείς ποιο θα διαλέγατε και γιατί;


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη