Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

RS6 GTO Concept: αυτή την Audi θέλουμε (+teaser video)

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από την εμφάνιση του θρυλικού Audi Quattro που σάρωσε τα πάντα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, η Audi παρουσίασε ένα μοναδικό concept που πραγματικά μας πήρε τα μυαλά!

Βασισμένο στο έτσι και αλλιώς "πολύ" RS6, το Audi RS6 GTO είναι όλα όσα θα θέλαμε από τη γερμανική εταιρία σήμερα! 

Πέρα από το Quattro, το RS6 GTO αποτίει φόρο τιμής και στο αγωνιστικό Audi 90 Quattro που έτρεχε το 1989 στους αμερικανικούς αγώνες IMSA με τον Hans Stuck στο τιμόνι. 

Στο μπροστινό μέρος του RS6 GTO ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα με την ευμεγέθη γρίλια, η κόκκινη αεροτομή αλλά κυρίως τα καπάκια των τροχών που θυμίζουν Group B εποχές.

Στο πλάι του αυτοκινήτου δεσπόζει η μεγάλη απόληξη της εξάτμισης που θυμίζει IMSA ενώ στο εσωτερικό συναντάμε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό cockpit. 2 bucket καθίσματα της Recaro με ζώνες 6 σημείων, πλήρες roll cage και αφαίρεση των πίσω καθισμάτων δίνουν τον τόνο.

Αν και η Audi δεν έχει δώσει ακόμη τεχνικά χαρακτηριστικά και δεδομένου οτι το "πολιτικό" RS6 έχει ισχύ 591 ίππων, θεωρούμε δεδομένο οτι το RS6 GTO θα κυμαίνεται αρκετά παραπάνω από τα 600 άλογα.

Βέβαια το RS6 GTO δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως; καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα είναι ένα one-off μοντέλο που θα λανσαριστεί κάποια στιγμή το 2021. Όπως και να έχει εμείς θα το περιμένουμε με ανυπομονησία!


Σχόλια