Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ένα εξωφρενικό Fiat 600 με κινητήρα BMW S1000RR τρέχει σε Ανάβαση (video)

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει αγωνιστικά "τέρατα" να παίρνουν μέρος σε Αναβάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως στο εξωτερικό. Τροποποιημένα δυνατά αυτοκίνητα δανείζονται μηχανικά μέρη από άλλες αγωνιστικές κατασκευές και μετατρέπονται σε "όπλα" στα χέρια έμπειρων οδηγών.

Για παράδειγμα, το Fiat 600 του θέματος μας. Πρόκειται για ένα "ταπεινό" αγωνιστικό που έχει απέχει έτη φωτός από αυτό που λέμε...μαμά. Στο εξωτερικό μέρος το 600αράκι έχει σχεδόν διπλάσιο πλάτος από το κανονικό. Πίσω ξεχωρίζει η "φτερούγα" που δίνει κάθετη δύναμη που τόσο χρειάζεται στους αγώνες Ανάβασης. 

Το σημαντικό όμως είναι η μηχανή 1.0 λίτρου που έχει τοποθετηθεί στο 600 και προέρχεται από τη μοτοσυκλέτα BMW S1000RR. Πρόκειται για να πανίσχυρο 4κύλινδρο μοτέρ με απόδοση 212 ίππων που αποδίδονται στις "κατακόκκινες" 14.000 στροφές/λεπτό! Μπορεί τα άλογα να μην ακούγονται πολλά για αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα μόλις 580 κιλά του Fiat 600, τότε τα λόγια περισσεύουν. Και φυσικά με πίσω κίνηση! Απλώς δυναμώστε τον ήχο...


Σχόλια