Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Αυτές είναι οι οριστικές συμμετοχές του Ράλλυ Ακρόπολις

Έπειτα από οκτώ χρόνια, η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα χτυπήσει και πάλι στην Ελλάδα, στον αγώνα που αποτελεί συνώνυμο της προσπάθειας για ανθρώπους και της αντοχής για μηχανές.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ένατος γύρος του WRC για το 2021, συγκεντρώνει 55 συμμετοχές, με τη σχετική λίστα να διακρίνεται για την ποιότητα των πληρωμάτων. Οι τρεις εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford αναμένονται πάνοπλες στη χώρα μας, τη στιγμή που και στις κατηγορίες WRC2 και WRC3 συναντάμε όλους τους διεκδικητές των σχετικών τίτλων. Παράλληλα, κορυφαία ελληνικά πληρώματα θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους τόσο απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, όσο και μεταξύ τους.

Η Toyota Gazoo WRT, όπως σε κάθε αγώνα του θεσμού, αναμένεται με τέσσερα Yaris WRC για τους Ogier-Ingrassia, Evans-Martin, Rovanpera-Halttunen και Katsuta-Williams. Με ίδιο αριθμό αυτοκινήτων θα παραταχθεί και η Hyundai, με τους Tanak-Jarveoja και Neuville-Wydaeghe να πλαισιώνονται αυτήν τη φορά από τους Dani Sordo-Rozada, ενώ το τέταρτο i20 WRC θα οδηγήσει ο Loubet με τον Haut Labourdette για λογαριασμό της 2C Competition. Από πλευράς M-Sport Ford τα δύο Ford Fiesta WRC θα οδηγήσουν οι Greensmith-Patterson και Fourmaux-Jamoul, ενώ η βρετανική ομάδα θα φέρει στη χώρα μας ακόμα ένα ίδιο αυτοκίνητο για τους Σερδερίδη-Miclotte.

Εντυπωσιακή είναι η λίστα συμμετοχών στην κατηγορία WRC2, με τη μάχη να αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς στη σχετική βαθμολογία οι διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων είναι πολύ μικρή! Ο επικεφαλής, Andreas Mikkelsen θα οδηγήσει ένα Skoda Fabia Rally2, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο θα εκκινήσει και ο Marco Bulacia. Τη νίκη θα διεκδικήσει και ο Mads Ostberg με το Citroen C3, ενώ, εκτός απροόπτου στη μάχη της κορυφής θα δούμε τους Teemu Suninen-Mikko Markkula με το Ford Fiesta Rally2, τους Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov επίσης με Ford Fiesta Rally2, αλλά και τον Oliver Solberg με το νέο Hyundai i20N και τον Αaron Johnston παραπλεύρως! Μάλιστα, στις ειδικές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το νέο αγωνιστικό προδιαγραφών Rally2 της Hyundai θα κάνει την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση σε χωμάτινες ειδικές!

Στην κατηγορία WRC3, οι Πρωταθλητές ασφάλτου Γαλλίας, Rossel-Coria (Citroen C3) θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, κάτι καθόλου εύκολο, αφού και ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Evo), έρχεται στην Ελλάδα με στόχο τη νίκη.

Οι παραπάνω, απέναντί τους θα βρουν κορυφαία ελληνικά πληρώματα, με αυτοκίνητα αντίστοιχων προδιαγραφών. Το ενδιαφέρον στην κατηγορία WRC3 αναμένεται να στραφεί στην παρουσία τόσο των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, που για την επιστροφή τους στον αγώνα εξασφάλισαν ένα ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N (ίδιων προδιαγραφών με αυτό του Oliver Solberg), όσο και στους Παναγιώτη Χατζητσοπάνη-Νίκο Πετρόπουλο, που επιστρέφουν στη δράση με ένα τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta Rally2! «Απέναντί» τους, με Volkswagen Polo GTi, θα συμμετάσχουν οι Κύπριοι επικεφαλής της βαθμολογίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία. Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κατηγορία θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου και Βασίλης και Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Skoda Fabia Rally2, Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Citroen C3 Rally2), ο νεαρός Παναγιώτης Ρουστέμης με τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (Citroen DS3), καθώς και οι Σπύρος Γαλεράκης-Κώστας Σούκουλης (Skoda Fabia).

Από ελληνικής πλευράς, επίσης με Skoda Fabia Rally2, θα συμμετάσχουν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου και Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκοτοβός, ενώ ο Θέμης Χαλκιάς με τον Ανδρέα Βίγκο θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας με ένα Ford Fiesta Rally2.

Με Volkswagen Polo GTi προδιαγραφών Rally2, θα συμμετάσχουν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου, ενώ οι συμπατριώτες τους, Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου, θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, οδηγώντας ένα Citroen DS3 Rally2. Τέλος, αναφορικά με τα τετρακίνητα αυτοκίνητα, ενδιαφέρον έχει η παρουσία των Νίκου Ζιώβα-Χρήστου Κουζιώνη, με ένα Ford Fiesta προδιαγραφών Rally3, αλλά και της πρωτοπόρου στο θεσμό Extreme E, Molly Taylor, που έρχεται στην Ελλάδα με ακόμα ένα τετρακίνητο Fiesta.

Στα δικίνητα της κατηγορίας RC4, οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta αναμένεται να δώσουν μάχη με τους Σάββα Λευκαδίτη-Κώστα Κόντο που θα έχουν στη διάθεση τους ένα ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4. Με ίδιο αυτοκίνητο θα δούμε και τον Κύπριο Λοΐζο Παπαγεωργίου με τον Βασίλη Κούγια δίπλα του, ενώ με δικίνητo Ford Fiesta R2 θα συμμετάσχουν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης. Τέλος, από τη λίστα των συμμετοχών δε θα μπορούσε να λείψει ο αειθαλής Χάρης Καλτσούνης, που με τον Ανδρέα Περίδη στο δεξί μπάκετ του Opel Adam, θα ξεκινήσει για το 38ο Ράλλυ Ακρόπολις της καριέρας του!

Οι προϋποθέσεις για έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα είναι δεδομένες. Οι ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελούν το ιδανικό συστατικό, ενώ η παρουσία κορυφαίων πληρωμάτων εγγυάται το θέαμα και το συναγωνισμό. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 9-12 Σεπτεμβρίου και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα!

Δείτε τον επίσημο πίνακα συμμετοχών εδώ.

Σχόλια