Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Δείτε τις επιδόσεις της Mercedes S-Class στο τεστ αποφυγής ταράνδου (video)

Ήρθε η στιγμή της αλήθειας και για τη ναυαρχίδα της Mercedes, την ακριβοθώρητη S-Class, να περάσει τη δοκιμασία αποφυγής ταράνδου. Σίγουρα δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο τεστ για να αξιολογηθεί συνολικά ένα αυτοκίνητο. Όπως και να έχει όμως, είναι ένας τρόπος για να δούμε τη συμπεριφορά του οχήματος στην απότομη αλλαγή φορτίου. 

Με λίγα λόγια, το τεστ αποφυγής ταράνδου είναι ότι πλησιέστερο έχουμε σε προσομοίωση ενός...αναπάντεχου εμποδίου που θα "πεταχτεί" στο δρόμο μας. Και πάλι κάποιοι θα ισχυριστούν πώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σε επόμενο άρθρο μας.

Ας δούμε όμως στην πράξη πως συμπεριφέρεται η πανάκριβη λιμουζίνα των Γερμανών στην απότομη αλλαγή πορείας και στο σλάλομ ανάμεσα στους κώνους. Πρόκειται για την έκδοση S400d 4matic με ρυθμιζόμενη ανάρτηση αλλά χωρίς ενεργή τετραδιεύθυνση. Είναι εξοπλισμένη με έναν πανίσχυρο bi-turbo 6-κύλινδρο, σε σειρά, κινητήρα 2.9 λίτρων με απόδοση 330 ίππων και 700 Nm ροπής.

Θα δικαιώσει τα χρήματα και τη φήμη της η κορυφαία S-Class ή τελικά...υπάρχουν και καλύτερα;


Σχόλια