Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Abarth: η ιταλική Formula 4 "τρέχει" στο Misano

Στην πίστα που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Marco Simoncelli, θα πραγματοποιηθεί ο 2ο γύρος του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού θεσμού Italian Formula 4 Championship Powered by Abarth. Από την Πέμπτη 3 Ιουνίου έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου, οι νεαροί οδηγοί θα πιέσουν για ακόμα μια φορά τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με το Turbo κινητήρα της Abarth 414TF T-Jet, απόδοσης 160 ίππων. 

Τα φώτα θα τραβήξει πάνω του ο Sebastian Montoya (Prema Powerteam), γιος του πρώην οδηγού της Formula 1, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι και από την Maya Weug, την πρώτη γυναίκα οδηγό από την Ferrari Driver Academy. Η νεαρή Ολλανδέζα εντυπωσίασε με την απόδοση και τη σταθερότητα της στον αγώνα στην πίστα του Paul Ricard, δείχνοντας να είναι ένα από τα φαβορί ανάμεσα από τους πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς.

Η δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Ιουνίου με τα πρώτα δοκιμαστικά, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 5/6 (στις 13:50 και 19:35 ώρα Ελλάδας) και την Κυριακή 6/6 στις 13:25. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε ζωντανή μετάδοση  από το κανάλι του θεσμού στο YouTube.

Η πίστα του Misano στη σύγχρονη διαμόρφωση της έχει μήκος 4.662 μέτρων. Είναι μια ιστορική πίστα με το σχεδιασμό της να ολοκληρώνεται το 1969 και η λειτουργία της να ξεκινά το 1972, με την τότε διαδρομή να έχει μήκος 3.488 μέτρα. Εκτός του ότι αποτελεί μία από τις πίστες που πραγματοποιείται το MotoGP, η τεχνική διαδρομή της φιλοξενεί μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων με αγωνιστικά αυτοκίνητα και μηχανές. Το ρεκόρ γύρου με μονοθέσιο της F.4 και κινητήρα της Abarth είναι στο 1:34.550, δηλαδή μόλις 2’’ χειρότερο σε σχέση με τις κορυφαίες μηχανές του MotGP και περίπου στο ίδιο επίπεδο με εκείνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Σχόλια