Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Πώς σας φαίνεται η "μουσική" της Maserati MC20; (video)

Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία ναυαρχίδα της Maserati, την MC12, και είναι αλήθεια πως ανυπομονούσαμε για το επόμενο supercar από την εταιρία με έδρα τη Μόντενα. Με την παρουσίαση της MC20 αναθαρρήσαμε καθώς πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο σχεδιασμένο από το μηδέν και όχι για κάποια "ξεπατικωμένη" Alfa Romeo όπως κάποιοι ήθελαν αρχικά να...διαδίδουν. 

Ο V6 bi-turbo κινητήρα 3.0 λίτρων με την κωδική ονομασία Nettuno με την απόδοση των 630 ίππων και τα 730 Nm ροπής, εκτοξεύει πραγματικά την MC20 με καταιγιστικούς ρυθμούς. Για το κλασικό 0-100 χρειάζονται μόλις 2.9'' ενώ τα πρώτα 200 χλμ/ώρα έρχονται πραγματικά αβίαστα όπως θα δείτε στο video.

Για το μόνο στο οποίο έχουμε μία αντίρρηση για τα χαρακτηριστικά του ιταλικού supercar είναι ο ήχος που παράγεται από το V6 μοτέρ ο οποίος δεν είναι αυτός που πραγματικά αρμόζει στην MC20! Ίσως να οφείλεται και στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει για την μείωση των εκπομπών καυσαερίων αλλά πάντως θυμίζει κάτι από 4-κύλινδρο 2.0 λίτρων χαμηλότερης κατηγορίας και...πρεστίζ.

Δείτε το video και κυρίως...ακούστε το και πείτε μας τη γνώμη σας.


Σχόλια