Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ferrari 812 Competizione: η "μουσική" του V12 στις 9.500 στροφές (video)

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες η Ferrari παρουσίασε την 812 Competizione, την έξτρα αναβαθμισμένη έκδοση της έτσι-και αλλιώς-μοναδικής 812 Superfast, πέρνοντας μας τα μυαλά! Το αυτοκίνητο, όπως και ανοιχτή παραλλαγή της Competizione A, είναι εφοδιασμένο με ένα πανίσχυρο ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ με όριο περιστροφής τις κατακόκκινες 9.500 στροφές/λεπτό.

Το θέμα με αυτόν τον πανέμορφο κινητήρα δεν είναι οι 819 ίπποι του αλλά το γεγονός οτι από μόνος του, αποτελεί ένα από τα τελευταία δείγματα γραφής των V12 που δυστυχώς σιγά-σιγά, μας εγκαταλείπουν. Είναι γνωστό οτι οι "δικτατορικές" και καταπιεστικές νόρμες της Ευρώπης καταστρέφουν σταδιακά το καλύτερος είδος μοτέρ που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος.

Ακούγοντας τον V12 να ουρλιάζει στην πίστα, σκέφτεσαι, οτι δεν μπορεί, έτσι πρέπει να δουλεύουν όλα τα αυτοκίνητα που σέβονται τον εαυτό τους! Δεν μπορεί οι "ηλεκτρικές σκούπες" να είναι πλέον ο κανόνας στην οδήγηση μας και οι "οθόνες-σινεμά" να μας εξουσιάζουν εντός της καμπίνας...


Και όμως αυτή είναι η αλήθεια σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον αλλά επί του παρόντος! Για αυτό ας απολαύσουμε τη "μουσική" του V12 της Ferrari 812 C όσο ακόμα προλαβαίνουμε.






Σχόλια