Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Time attack με BMW M2 CS, Fiesta ST και GR Yaris (video)

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρακολουθήσει την "πολύφερνη" νύφη που ακούει στο όνομα Toyota GR Yaris να τα βάζει με κάθε λογής αυτοκίνητο. Είτε με supercars είτε με "παλιά" rallycars είτε με μοδάτα hothatch το GR Yaris στήνεται για κόντρα σε τελικές, ανοίγματα και φρεναρίσματα.

Πώς συμπεριφέρεται όμως ο "φονέας γιγάντων" στην πίστα; Αναφερόμαστε σε πλήρη γύρο και όχι σε επιταχύνσεις τύπου drag κτλ. Να θυμίσουμε οτι το GR Yaris είναι τετρακίνητο με δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης εμπρός και πίσω ενώ την κίνηση παρέχει ο 3-κύλινδρος κινητήρας 1.6 λίτρων με ισχύ 257 ίππων και 360 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Απέναντι στο μικρό Toyota, στήνεται ο έτερος "βασιλιάς" της κατηγορίας, το Ford Fiesta ST. Ο 3-κύλινδρος Ecoboost κινητήρας του 1.5 λίτρου αποδίδει 197 ίππους και 290 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται εμπρός μέσω ενός σφιχτού χειροκίνητου σασμάν 6 σχέσεων.

Από την άλλη μεριά, η πολύ δυνατή πισωκίνητη BMW M2 CS, εφοδιάζεται με έναν bi-turbo κινητήρα 3.0 λίτρων και 6 κυλίνδρων με ισχύ 444 αλόγων και 550 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο 8 σχέσεων. 

Αν και το αποτέλεσμα είναι προδιαγραμμένο, αξίζει να δούμε τη συμπεριφορά των τριών αυτοκινήτων μέσα στην πίστα δεδομένου και της διαφορετικής μετάδοσης της κίνησης στους τροχούς.


Σχόλια