Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Επιστρέφει το θρυλικό όνομα Quattro στα ράλλυ (video)

Όταν μιλάμε για ράλλυ και για τα σημαντικότερα αγωνιστικά στην ιστορία του WRC, σίγουρα ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και το θρυλικό Audi Quattro. Το αγωνιστικό που άλλαξε την πορεία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ εισάγοντας την τετρακίνηση και σαρώνοντας τους τίτλους στη δεκαετία του 1980.

Τώρα, φαίνεται οτι το όνομα Quattro επιστρέφει στα ράλλυ, έστω και με πλάγιο τρόπο. Ο Σουηδός πολυπρωταθλητής RallyCross Mattias Ekstrom μαζί με την αγωνιστική του ομάδα, EKS JC Team, ετοιμάζουν μια ειδική αγωνιστική έκδοση του Audi A1 με προδιαγραφές Rally2!

Τί σημαίνει αυτό; Πολύ απλά το τετρακίνητο Audi θα μπορεί να συμμετέχει στο ΠΠΡ στις κατηγορίες WRC2 και WRC3 καθώς και σε εθνικά πρωταθλήματα, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο ένα αγωνιστικό με την ονομασία Audi Quattro.

Η αγωνιστική παραλλαγή του μικρού Audi θα κινείται από ένα turbo μοτέρ 1.6 λίτρων με ισχύ 263 ίππων που θα συνδυάζεται αρμονικά με ένα σειριακό 5άρι σασμάν. Σύμφωνα με τον Ekstrom το αυτοκίνητο έχει ήδη τροποποιηθεί επιτυχώς και είναι πλήρως λειτουργικό. Απομένουν βέβαια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές που όμως ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί χρονικά. Επίσημος δοκιμαστής του Audi A1 Quattro είναι ο πρωταθλητής JWRC Emil Bergvist.

Καταλήγοντας ο Ekstrom δήλωσε αισιόδοξος πως θα δούμε το νέο του απόκτημα σε επίσημους αγώνες μέσα στο καλοκαίρι του 2021. Δεν ξέρουμε αν θα πετύχει το σκοπό του, αλλά και μόνο βλέποντας το κίτρινο livery του A1 Quattro, "ανατριχιάζουμε¨. Εσείς;


Σχόλια