Παραλίγο "κόψιμο" για τη διαφήμιση του GR Yaris στην Αυστραλία (+video)

Για το Toyota GR Yaris δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Από τότε που λανσαρίστηκε πριν λίγους μήνες είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί στην petrolhead πιάτσα όλου του πλανήτη. Το hype που δημιούργησε έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό πολύ ακριβότερων και δυνατότερων μοντέλων. 

Αυτό όμως δεν εμπόδισε μια "επιτροπή δεοντολογίας" στην Αυστραλία να κατηγορήσει την Toyota οτι με την εκεί διαφήμιση του GR Yaris, παροτρύνει τον κόσμο να οδηγεί επικίνδυνα και χωρίς ασφάλεια.

Τί δείχνει το video της διαφήμισης; Πολύ απλά, τον Αυστραλό οδηγό ράλλυ Harry Bates, να οδηγεί το Yaris σε ένα χωράφι κάνοντας donuts και σηκώνοντας σκόνη! Στο τέλος της διαφήμισης το αυτοκίνητο βγαίνει στην άσφαλτο και απλώς...φεύγει. Όλο αυτό θεωρήθηκε οτι δίνει το κακό παράδειγμα θέλοντας να κάνει όλους τους οδηγούς "ραλλίστες" και ριψοκίνδυνους πίσω από το τιμόνι. 

Ευτυχώς η αρμόδια επιτροπή για τις διαφημίσεις δεν δέχτηκε την υποτιθέμενη παρανομία και έτσι το video προβάλλεται κανονικά. Παράλληλα, η Toyota τόνισε οτι στη διαφήμιση δεν παραβιάζεται ο ΚΟΚ ή τα όρια ταχύτητας ενώ παράλληλα και ο οδηγός φορούσε στολή και κράνος που παραπέμπουν με τον προφανέστερο τρόπο σε ράλλυ και όχι σε αυτοσχέδιου αγώνες.

Δείτε το video και βγάλτε τε συμπεράσματα σας...


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη