Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Renault "ανασταίνει" τα ένδοξα Kit Car αγωνιστικά της (+video)

Αν είστε πάνω από 40 χρονών σίγουρα θα έχετε προλάβει την εποχή των Kit Car στους αγώνες ράλλυ, πίσω στη δεκαετία του '90. Τα περίφημα rally car με κίνηση στους εμπρός τροχούς, με κύριο χαρακτηριστικό τους τα σφιχτά σειριακά σασμάν και τα πανίσχυρα μοτέρ 2.0 λίτρων που ούρλιαζαν στις 9.000 στροφές βγάζοντας "ωμή" δύναμη στην άσφαλτο, "καταπίνοντας" πολλές φορές ακόμη και ισχυρότερα 4-κίνητα Group A αγωνιστικά! Σε περίπτωση που δεν τα έχετε δει ή δεν τα γνωρίζετε, δείτε το video μας στο τέλος του κειμένου.

Ποιος δε θυμάται την πανίσχυρη Citroen Xsara Kit Car στα χέρια του Philippe Bugalski και το θηριώδες Peugeot 306 Kit Car του μετρ της ασφάλτου Gilles Panizzi ή τo κατακίτρινο Seat Ibiza Kit Car του Στρατισσίνο στο δικό μας πρωτάθλημα;


Τώρα, μετά από σχεδόν 20 χρόνια η Renault που ουσιαστικά έδωσε τα περισσότερα και ίσως σημαντικότερα Kit Car αγωνιστικά, αποφάσισε να τα επαναφέρει στη ζωή. Ο λόγος για τα εμβληματικά Renault Maxi Megane, Clio Maxi και Clio S1600 που είχαν διαλύσει το συναγωνισμό τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα των '90s όσο και στο ERC αλλά ακόμη και στο WRC, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, η Renault αποφάσισε να καθιερώσει το κύπελλο Philippe Bugalski, 6 αγώνων, εντός του γαλλικού πρωταθλήματος ασφάλτου με συμμετοχές που θα αποτελούνται από τα τρία Kit Car, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον σπουδαίο Γάλλο οδηγό που "έφυγε" νωρίς και τόσο άδικα. Ο νικητής του κυπέλου θα συμμετέχει το 2022 με χορηγία της Renault στο Clio Trophy με καλυμμένα όλα τα έξοδα.

Και αν είχαμε συνηθίσει τον Bugalski να τρέχει με την κόκκινη φόρμα της Citroen, να σημειώσουμε οτι είχε αξιοσημείωτη πορεία και με τη Renault. Έχει τρέξει στο γαλλικό αλλά και στο βρετανικό πρωτάθλημα με σημαντικές διακρίσεις με αποκορύφωμα τη νίκη του στο Γύρο της Κορσικής το 1996  με το "εκρηκτικό" Maxi Megane. 


Σχόλια