Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Το εξωπραγματικό Audi RS e-Tron GT κοντράρει μια Formula E (video)

Με οδηγούς τους Nico Rosberg και Lucas Di Grassi

Πριν από μόλις μία εβδομάδα η Audi παρουσίασε τη νέα της πολυαναμενόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα e-Tron GT αφήνοντας όλο τον κόσμο με άφωνο. Πέρα από τον πολύ κομψό και σπορ δυναμικό σχεδιασμό, το ηλεκτρικό supecar των Γερμανών έχει τόση ισχύ που άνετα θα ζήλευε και ένα "κανονικό" υπεραυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Και δεν θα μιλήσουμε καν για Tesla Model S και Porsche Taycan που είναι οι άμεσοι αντίπαλοι της Audi.


Για να πιστοποιήσει τις δυνατότητες του νέου e-Tron GT, η Audi πήρε την κορυφαία έκδοση που ακούει στο βαρύ όνομα RS e-Tron GT και το έστησε απέναντι σε ένα μονoθέσιο της Formula E. Το ηλεκτρικό σεντάν κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 590 ίππων που με overboost αγγίζουν τους 637 και ροπή 830 Nm. Για το κλασικό "0-100", το RS χρειάζεται μόλις 3.1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα.


Απέναντι στο e-Tron GT στήθηκε ένα καινούργιο αγωνιστικό της Audi από την ηλεκτρική Formula E του φετινού πρωταθλήματος με οδηγό τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lucas Di Grassi. Το μονοθέσιο χρειάζεται επίσης 3.1'' για το 0-100 ενώ η τελική του αγγίζει τα 257 χλμ/ώρα.

Άραγε θα καταφέρει ο Nico Rosberg να κερδίσει τη σύντομη κόντρα του 1/8 του μιλίου από στάση ή το αγωνιστικό φαβορί θα δικαιώσει τον τίτλο του;


Σχόλια