Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Χορεύοντας στον πάγο με το Volvo P1800 Cyan (video)

Ποιος είπε πως μόνο οι Αμερικανοί έχουν muscle cars;

Πριν από μερικούς μήνες η Volvo είχε αναγγείλει οτι πρόκειται να αναβιώσει το ιστορικό της μοντέλο από το παρελθόν, το P1800. Το σπορ μοντέλο των Σουηδών φέτος συμπληρώνει τα 60 χρόνια από την αρχική του εμφάνιση οπότε και θεωρήθηκε μια καλή ευκαιρία για τη Volvo προκειμένου δείξει την εξέλιξη της.

Έτσι λοιπόν, συνεργάστηκε με την Cyan Racing, την επίσης σουηδική αγωνιστική ομάδα με έδρα το Γκέτεμπορκ, που είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει την Volvo στο WTCR, κερδίζοντας μάλιστα και αρκετά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. 

Εννοείται πως το το εκμοντερνισμένο P1800 Cyan δεν έχει πρακτικά καμία σχέση με τον...πρόγονό του πέρα από το όνομα. Νέο σασί με συνολικό βάρος του οχήματος μόλις... 990 κιλά, νέα κρεμαγιέρα, διπλά ψαλίδια στην εμπρός ανάρτηση, φυσικά πλήρη ρυθμιζόμενη, και το σημαντικότερο, τοποθετήθηκε ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για να κάνει...τη βρώμικη δουλειά.

Στα σημαντικότερα τώρα, το κινητήριο σύνολο με τον υπέροχο petrolhead ήχο που θα ζήλευαν ακόμη και οι V8 της AMG ή του M Division, είναι ένα 4-κύλινδρο(!) turbo μοτέρ 2.0 λίτρων που έρχεται απευθείας από το Volvo S60 TC1. Η ισχύς του αγγίζει τους 420 ίππους ενώ η ροπή χτυπά 454 Nm... Καθόλου άσχημα!

Και για να μας δείξει τί κατάφερε η Volvo με το P1800 Cyan, πήγαν στον αρκτικό κύκλο και του έδωσαν και...κατάλαβε! Απολαύστε το video με δυνατά τα ηχεία και ακούστε τη "μουσική" πανδαισία που κοστίζει σχεδόν 450.000 ευρώ!


Σχόλια