Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Stellantis κρατά τη Lancia στη ζωή

Φαίνεται πως η αγαπημένη μας ιταλική φίρμα είναι...πολύ σκληρή για να πεθάνει! Παρά τους αρχικούς φόβους περί κλεiσίματος της Lancia μετά την επισημοποίηση του "γάμου" PSA-FCA, το ρεπορτάζ ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε. Προς το παρόν βέβαια γιατί ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί όλα τα δεδομένα.

Αυτό που προκύπτει όμως οτι η Lancia μαζί με την DS Automobiles και την Alfa Romeo περιλαμβάνονται ρητά στο χαρτοφυλάκιο της Stellantis και μάλιστα χαρακτηρίζονται ως τα premium brands του ομίλου. Επικεφαλής της Lancia θα είναι ο "πολύς" Luca Napolitano που έχει ήδη υπό την εποπτεία του τις Abarth και Fiat για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

Παρ' όλα αυτά ακόμη είναι νωρίς για...πανηγυρισμούς καθώς δεν έχεi ανακοινωθεί κάποιο business plan για την Lancia εκτός από το νέο Ypsilon που είναι στα σκαριά. Το γεγονός όμως πως η ιστορική φίρμα περιλαμβάνεται και αναφέρεται στα γενικότερα πλάνα του ομίλου, είναι από μόνο του ένα σημαντικότατο και αισιόδοξο βήμα. Περισσότερα για την τύχη της Lancia και τυχόν νέα μοντέλα της θα έχουμε στο κοντινό μέλλον.

Σχόλια