Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτή είναι η νέα Skoda Fabia iV

Η αλήθεια είναι πως το δημοφιλές hatchback της Skoda έχει μείνει λίγο πίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τα ¨αδελφά" μοντέλα του γκρουπ Volkswagen. Αν και δεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την εμφάνιση της Fabia, η τσέχικη εταιρία έδειχνε να δίνει έμφαση στα νέα της μοντέλα (βλ. Scala, Kamiq κλπ) αφήνοντας το μικρό μοντέλο παραγκωνισμένο.

Και κάπου εδώ αλλάζουν όλα! Το αρχικό πλάνο της Skoda προέβλεπε την παρουσίαση της νέας γενιάς Fabia να έρχεται το 2022. Πλέον όμως το νέο ριζικά εξελιγμένο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στο τέλος του 2021

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Autocar, η νέα Fabia θα βασίζεται, επιτέλους, στη νέα πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου, που ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες που ήδη φέρουν τα Audi A1 Sportback, VW Polo και Seat Ibiza. 

Εξωτερικά, βλέποντας το ελαφρώς καμουφλαρισμένο Fabia, παρατηρούμε τον σαφή επηρεασμό σε σχέση με Octavia και Scala, ειδικά στο πίσω μέρος μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων. Μπροστά, η γρίλια φαίνεται να μοιάζει με αυτή του ηλεκτρικού Enyaq iV ενώ οι μαύρες λεπτομέρειες στην κόκκινη έκδοση θυμίζουν κάτι από την έκδοση Monte Carlo.

Στα μηχανικά μέρη, παρά τη χρήση της σύγχρονης MQB πλατφόρμας, δεν προβλέπεται ηλεκτρική έκδοση για τη Fabia, ούτε καν υβριδική, τουλάχιστον για την αρχή της πορείας του νέου μοντέλου. 

Επιπλέον, ο βασικός κινητήρας θα παραμείνει ο γνωστός 3-κύλινδρος TSI με διάφορες ιπποδυνάμεις ενώ θα προβλέπονται και κάποιοι ισχυρότεροι 4-κύλινδροι αλλά και ένας οικονομικότερος ατμοσφαιρικός με 3 κυλίνδρους. Να σημειώσουμε οτι δεν θα υπάρξει έκδοση diesel αλλά ούτε και η πολυπόθητη vRS, παρά μια αναβαθμισμένη Monte Carlo με έμφαση στις σπορ επιδόσεις. 


Περισσότερα τους επόμενους μήνες. 

Σχόλια