Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτή την BMW M1 του Paul Walker τη θέλουμε!

Και τη θέλουμε όσο τίποτα, τουλάχιστον στα όνειρα μας...

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο-θρύλο της BMW που έχει μείνει στην αυτοκινητιστική ιστορία ως ένα από τα ιερά δισκοπότηρα που όλοι έχουν απωθημένο. Η M1 ξεκίνησε την πορεία της στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι τις αρχές των '80s. 


Το κεντρομήχανο μοντέλο των Βαυαρών παρήχθη μόλις σε 453 αντίτυπα και ήταν το αποκορύφωμα της άριστης μηχανικής τεχνογνωσίας της BMW εκείνη την εποχή. Ή τουλάχιστον ένα από τα αρτιότερα δημιουργήματά της. Η BMW M1 εξοπλιζόταν με ένα 6-κύλινδρο εν σειρά κινητήρα 3.5 λίτρων με απόδοση 277 ίππων και 5άρι χειροκίνητο σασμάν της ZF.


Η συγκεκριμένη όμως M1 δεν είναι μια...οποιαδήποτε M1. Άνηκε, εν μέρει τουλάχιστον, στον αξέχαστο Paul Walker, που όλοι τον έχουμε στο μυαλό μας για την αγάπη του στα γρήγορα αυτοκίνητα. Η M1 που βγαίνει σε δημοπρασία από το Bring A Trailer, ήταν μέρος της συλλογής AE Perfomance που ήταν συνιδιοκτησίας του Αμερικανού ηθοποιού με τον Roger Rodas.


Πρόκειται για μοντέλο του 1980 ενώ σαν γνήσιος petrolhead που ήταν ο Walker, την είχε...πειράξει. Έτσι, έχει τοποθετηθεί νέα εξάτμιση, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου της BBS και φυσικά είναι βαμμένη στη μοναδική τριχρωμία του BMW M Division σε ένα αν μη τι άλλο, όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει μόλις 6.800 χιλιόμετρα ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται air condition, ηλεκτρικά καθίσματα και ένα πολύ καλό ηχοσύστημα.


Οι σημαντικότερες όμως επεμβάσεις είναι στο μοτέρ όπου με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ο 6-κύλινδρος κινητήρας πλέον αποδίδει 350 άλογα οι οποίοι φυσικά μεταφέρονται στους πίσω τροχούς ενώ το παρών δίνει το απαραίτητο διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης.


Αν...ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στη δημοπρασία, να αναφέρουμε οτι η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 350.000$...Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε την μετατροπή σε ευρώ και να προετοιμαστείτε κατάλληλα...

Σχόλια