Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Alfa Romeo Giulia QV vs Mercedes AMG A45s: σύγκρουση φιλοσοφίας (video)

Σίγουρα όποιο από τα δύο αυτοκίνητα του θέματός μας και να διαλέγαμε για αγορά θα είμασταν ευχαριστημένοι! Και σε υπερθετικό βαθμό βεβαίως...

Αν και υπάρχει βασική διαφορά φιλοσoφίας μεταξύ της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και της Mercedes AMG A45s, και τα δύο έχουν ένα κοινό σκοπό: να προσφέρουν την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση (ή ηδονή θα λέγαμε) στον τυχερό οδηγό που κάθεται στο μπάκετ κάθισμα. Ο τρόπος που το επιτυγχάνει το κάθε μοντέλο είναι διαφορετικός αλλά εξίσου ενδιαφέρον.

Η μιλανέζικη δημιουργία φιλοξενεί κάτω από το καπό ένα θηριώδες για τα σημερινά δεδομένα V6 μοτέρ 2.9 λίτρων με 2 turbo και απόδοση 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Φυσικά η Giulia QV είναι πισωκίνητη με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων μεταβαλλόμενης ροπής να αναλαμβάνει να περάσει ομαλά όλους αυτούς τους ίππους στην άσφαλτο.

Από την άλλη μεριά, το αστέρι της Στουτγάρδης έχει να παρουσιάσει στην AMG A45s τον ισχυρότερο κινητήρα 2.0 λίτρων μαζικής παραγωγής. Έτσι, το 4κύλινδρο  διπλού τούρμπο μοτέρ παράγει 421 άλογα και 500 Nm ροπής που μεταδίδονται και στους 4 τροχούς.

Θα κερδίσει η δυνατότερη Alfa Romeo στην επιτάχυνση από στάση και στα ανοίγματα ή η τετρακίνητη AMG θα κάνει και εδώ το "θαύμα" της ρίχνοντας στα σχοινιά την αγαπημένη Giulia QV; Η απάντηση στο video...


Σχόλια