Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το Peugeot 508 PSE των 360 ίππων ξεκινά την πορεία του

Ο λόγος για την πανέμορφη δημιουργία της Peugeot που κατασκευάζεται με τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας, Peugeot Sport στη Μιλούζη. Το έτσι και αλλιώς εξαιρετικό 508 μεταμορφώνεται σε ένα petrolhead σπορ σεντάν καθώς πλέον η ιπποδύναμη του έχει ανεβεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα το 508 PSE εξοπλίζεται με έναν turbo κινητήρα 1.6 λίτρου ενώ συνδυάζεται με 2 plug in ηλεκτροκινητήρες με την συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 360 ίππους και τα 520 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων. 

Σύμφωνα με τους Γάλλους το 0-100 έρχεται σε μόλις 5.2'' ενώ η τελική ταχύτητα κυμαίνεται στα 250 χλμ/ώρα. Όσο για την μπαταρία χωρητικότητας 11.5 kWh, μπορεί να φορτίσει σε μόλις 2 ώρες σε wallbox των 7 kWh δίνοντας ηλεκτρική αυτονομία 42 χιλιομέτρων.

Σχεδιαστικά το Peugeot 508 PSE είναι κυριολεκτικά ένα κινούμενο έργο τέχνης. Νέο, αποκλειστικής σχεδίασης, είναι όλο το αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει προφυλακτήρα με επανασχεδιασμένη γρίλια, ποδιές στα πλαϊνά και έναν όμορφο διαχύτη που φιλοξενεί τις εξατμίσεις. Εντύπωση προκαλούν οι πανέμορφες ζάντες 20 ιντσών ενώ η σπορ αλλά και πολυτελής εικόνας συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά τις τιμές του 508 PSE, στη Γερμανία τουλάχιστον, ξεκινά από τις 66.640€ για τη liftback έκδοση ενώ 68.000€ τιμάται η station wagon παραλλαγή. Συγκριτικά να αναφέρουμε, καθώς μιλάμε για Γερμανία, πως η αντίστοιχης κατηγορίας BMW M340i xDrive κυμαίνεται περί τις 63.000€. Μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν για την σχετικά υψηλή τιμή του 508 PSE αλλά εμείς είμαστε σίγουροι πως το γαλλικό μοντέλο θα βρει το δρόμο του... 

Σχόλια