Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Την κούπα ο Lukyanuk στο ERC στα Κανάρια Νησιά

Αυλαία για το φετινό πρωτάθλημα ERC με τον Alexey Lukyanuk να κατακτά για 2η φορά το στέμμα. οδηγώντας μαζί με τον Alexey Arnautov to Citroen C3 R5 της Sainteloc Racing.

Ο διήμερος αγώνας που ξεκίνησε την Παρασκευή στα Κανάρια Νησιά ήταν ιδιαίτερα απρόβλεπτος για τα πρωτοπόρα στη βαθμολογία του ERC πληρώματα. Η βροχή που έπεφτε από Πέμπτη βράδυ οδήγησε όλους τους κορυφαίους συνδυασμούς να κάνουν λάθος επιλογή ελαστικών πιστεύοντας οτι την Παρασκευή πρωί, οι ειδικές θα είχαν στεγνώσει!

Το αντίθετο όμως, η βροχή με τον ήλιο εναλλάσσονταν με συνέπεια οι Lukyanuk, Craig Breen, Oliver Solberg και Andreas Mikkelsen να πέσουν πολύ πίσω στην κατάταξη της 1ης ημέρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν στις πρώτες 3 θέσεις νεανικά πληρώματα. Ivan Ares με Hyundai i20 Rally2, Adrien Fourmaux με Ford Fiesta R5 mkII της M-Sport και Nil Solans με Skoda Fabia Rally2 Evo ήταν οι πρώτοι της Παρασκευής.

Η δεύτερη ημέρα του ράλλυ έφερε ανακατατάξεις με τον καιρό να βελτιώνεται και τα κλαταρίσματα να παίζουν το ρόλο τους. Η κορυφή άλλαξε χέρια  μεταξύ Ares και Fourmaux με τον τελευταίο να παίρνει τη νίκη στο τέλος της ημέρας με διαφορά 25'' από τον 2ο Yoann Bonato με Citroen C3 R5. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Ivan Ares με διαφορά 55.6'.

Ουσιαστικός νικητής όμως του ράλλυ ήταν σαφώς ο Alexey Lukyanuk που κέρδισε το πρωτάθλημα αφού η τελική 4η θέση που ανέβηκε ο Oliver Solberg δεν ήταν αρκετή για κόψει πόντους από τον Ρώσο. 

Όμως ο ταλαντούχος Νορβηγός με το VW Polo GTI R5 κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής ERC Junior στην πρώτη του συμμετοχή στο θεσμό! Σίγουρα ο Solberg έχει πολύ μέλλον μπροστά του και φαίνεται οτι το...μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!


Στην ERC2 κατηγορία πρωταθλητής αναδείχτηκε ο "μόνιμος" Tibor Erdi Jr με Mitsubishi Lancer EVO IX ενώ στην ERC3 και ERC3 Junior ο φέρελπις Ken Torn με Ford Fiesta Rally4. Το Abarth Cup πήγε στον Andrea Mabellini











Σχόλια