Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

ERC:Ολοκληρώθηκε το 1ο loop στο Rally Fafe Montelongo

Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και μικτές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα στο Rally Fafe Montelongo στην Πορτογαλία. Ο ασφάλτινος αγώνας στα βόρεια της χώρας αντικαθιστά ουσιαστικά το Ράλλυ Αζόρες για το ERC που ακυρώθηκε λόγω Covid19. 

Λόγω του άστατου και απρόβλεπτου καιρού, πολλά πληρώματα είχαν προβλήματα με τα ελαστικά που επέλεξαν καθώς οι περισσότεροι "υπέθεσαν" οτι δεν θα πέσει πολύ βροχή. Παρ΄ όλα αυτά όμως, οι υγρασίες και η βροχή δυσκόλεψαν τις συνθήκες βάζοντας οδηγούς και αγωνιστικά σε δοκιμασία παλεύοντας για πρόσφυση. 

Ένας από αυτούς ήταν και οι Craig Breen και τον Paul Nagle με Hyundai i20R5 όπου στην 8η ειδική γλίστρησαν, όχι εξαιτίας της βροχής αλλά χάρη σε λάδια που υπήρχαν στην άσφαλτο με συνέπεια να χτυπήσει το αυτοκίνητο σε βράχο πίσω αριστερά και να χάσει τον τροχό, καταφέρνοντας παρ' όλα αυτά να φτάσει στο stop. Δυστυχώς όμως λίγο αργότερα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το ράλλυ, τουλάχιστον για το 1ο σκέλος.

Στους μεγάλους άτυχους της ημέρας συγκαταλέγεται και ο Oliver Solberg με VW Polo GTΙ R5. Μετά το μετά το τρομακτικό ατύχημα της Πέμπτης επέστρεψε στο ράλλυ αλλά και πάλι έχασε πολύ χρόνο λόγω μηχανικής βλάβης του μοτέρ μένοντας πίσω περίπου 8 λεπτά από τους πρωτοπόρους Alexey Lukyanuk-Dmitry Eremeev με το Citroen C3 R5 της Sainteloc Racing.

Συνέχεια στο ράλλυ θα έχουμε αύριο το πρωί με τα υπόλοιπα 86 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 183 του ράλλυ να κρίνουν τον νικητή σε 9 ειδικές διαδρομές.

Εμείς από το πρώτο loop του Rally Fafe Montelongo θα κρατήσουμε την επανεμφάνισή ενός θρύλου, της Alpine A110 στα χέρια του Ιταλού Zelindo Melegari που συμμετέχει στην κατηγορία RGT. Απλώς και μόνο βλέποντας αυτό το ασπρο-γάλαζο αυτοκίνητο, αναρωτιόμαστε για ακόμη μια φόρα τι κάναμε λάθος και χάσαμε το ¨δικό¨ μας Ακρόπολις...


Σχόλια