Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το Cupra Formentor προ των πυλών

Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor. Το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την μάρκα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310PS, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος. Το Cupra Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. 

Ο επόμενος Πρόεδρος της Seat και Cupra CEO, Wayne Griffiths, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, πληροφόρησε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη ξανά με πλήρη χωρητικότητα για την παραγωγή του Formentor και των άλλων μοντέλων της εταιρείας.

Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου Cupra απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα.

Το Formentor αποτελεί βασικό πυλώνα στη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της Cupra. Με αυτό το νέο μοντέλο, η μάρκα σχεδιάζει να εδραιωθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει σε πιο εξηλεκτρισμένες χώρες, όπως η Νορβηγία. Η Cupra θα επεκτείνει επίσης το διηπειρωτικό της αποτύπωμα και σε νέες λατινοαμερικάνικες αγορές, όπως δήλωσε ο Griffiths. 

Το πρώτο μοντέλο με έγκριση τύπου μάρκας Cupra, ενώνεται με το Cupra Ateca και το Cupra Leon, των οποίων οι νέες εκδόσεις λανσάρονται επίσης στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Έτσι, η μάρκα ξεκινά την προϊοντική της επίθεση, με την επίτευξη 55.000 πωλήσεων από τη δημιουργία της το 2018 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις αρχικές προσδοκίες. 

Το Cupra Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό ακρωτήριο του νησιού της Μαγιόρκα, συνδυάζει το dna της μάρκας με τεχνολογία αιχμής, συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση, λειτουργικό εσωτερικό, υπερσύγχρονους και υψηλής απόδοσης κινητήρες.

 Το Formentor θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του κορυφάιου βενζινοκινητήρα 310PS 4Drive DSG, και από το 2021 μεταξύ άλλων, ενός PHEV υβριδικού plug-in με συνδυασμένη συνολική ισχύ 245PS και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία. Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέου στην χώρα μας αναμένοται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινήτηρα της γκάμας του Formentor.

Σχόλια