Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ράλλυ Ακρόπολις: σε άγνωστα νερά (+video)

Συμπληρώνονται φέτος 2 χρόνια από το τελευταίο Ράλλυ Ακρόπολις. Ήταν αρχές Ιουνίου του 2018 που τα πληρώματα του ERC καθώς και τα ελληνικά αγωνιστικά κοπανιόντουσαν στα σπαστήρια της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.


Ε, και τι έγινε θα πουν πολλοί. Έτσι και αλλιώς από τότε που "ξέπεσε" ο θεσμός από το WRC στο "παρακατιανό" ERC, δεν ήταν Ακρόπολις. Σύμφωνα με τους θιασώτες αυτής της άποψης θα έπρεπε να ρίξουμε ανάθεμα και ο αγώνας να μη φέρει καν το όνομα του θρυλικού αγώνα. Ας ονομαζόταν Ράλλυ Ελλάδας ή όπως αλλιώς τέλος πάντων ή ας καταργούνταν τελείως.


Τελικά, ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Μετά την περσινή "ανάπαυλα" για αναδιοργάνωση και επανασχεδιασμό ήρθε φέτος και ο κορωναιός και το τερμάτισε!


Μετά από χρόνια ερίδων και διενέξεων που εμάς προσωπικά σαν απλούς θεατές δεν μας αφορούν, φέτος είχαμε νέα διοίκηση στην αρμόδια ΟΜΑΕ και στην Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ), ασχέτως τη χρονική διάρκεια που θα έχει η θητεία τους.

Σαν φίλοι του αγωνιστικού αυτοκινήτου γενικότερα και των ραλλυ ειδικότερα, απαιτούμε - δεν μας ενδιαφέρει πως, αυτό βρείτε το εσείς - το Ράλλυ Ακρόπολις να επανέλθει άμεσα. Και εκεί που ανήκει! Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!




Δροσοχώρι 2

Χρήματα μπορούν να βρεθούν μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία, άλλωστε τα εκατομμύρια που πετιούνται σε αθλήματα-παρωδίες-βιτρίνες αυτό αποδεικνύουν. Διαχρονικά η οργάνωση του Ακρόπολις ήταν από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ειδικά τώρα που υπάρχουν νέα και αξιόλογα πρόσωπα που μπορούν να καταφέρουν το καλύτερο για το μηχανοκίνητο στη χώρα μας.




Εκκίνηση 1ου ράλλυ Ακρόπολις

Αυτό το διάλειμμα των 2 χρόνων είναι η αφορμή για το Ακρόπολις να επανέλθει στο WRC.
Σε άλλη περίπτωση ο εθνικός μας αγώνας κινδυνεύει να ξεχαστεί, να παρασυρθεί στη λήθη. Έχουμε παραδείγματα, Σαν Ρέμο, Νέα Ζηλανδία, ακόμη και το Σαφάρι δεν είναι ακόμη σίγουρο οτι θα επανέλθει στο 100%.

Ίσως είναι η ευκαιρία μας τώρα που διάσημα ράλλυ ακυρώνονται λόγω κορωνοιού να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να το εκμεταλλευθούμε. Το 2022 δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε.

Δείτε και μια ανασκόπηση του τελευταίου Ακρόπολις και ας ελπίσουμε το επόμενο να είναι κλάσεις ανώτερο.

Σχόλια