Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτή είναι η νέα Porsche 911 Targa

Όχι οτι ήταν κανένα μυστικό βέβαια αλλά η νέα Porsche 911 Targa φωτογραφήθηκε επίσημα πλέον. Βλέπετε είχαν διαρρεύσει ήδη φωτογραφίες της από πέρσι αλλά ήταν όλες με καμουφλάζ και οι λεπτομέρειες της δεν ήταν ξεκάθαρες.

Η νέα ανοιχτή Porsche λοιπόν θα κινείται από το γνωστό flat six μοτέρ 3.0 λίτρων με διπλό turbo. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η "απλή" 4 θα έχει ισχύ 380 ίππων, για την 4S ο κινητήρας θα ρυθμιστεί να αποδίδει περί τους 444 ίππους ενώ θα δούμε εκ νέου και την κορυφαία 4 GTS. Εκεί περιμένουμε να δούμε γύρω στα 480 άλογα. Ως συνήθως στις εκδόσεις Targa, η κίνηση θα μεταδίδεται και στους 4 τροχούς.

Φυσικά όταν μιλάμε για Targa δεν μιλάμε για ένα απλό cabrio μοντέλο. Αντιθέτως, η Porsche δίνει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και στην εικόνα που πρεσβεύει μέσα στις δεκαετίες που κυκλοφορεί.

Έτσι, από την χειροκίνητα αφαιρούμενη γυάλινη οροφή των πρώτων γενεών, περνάμε στην πλήρη αυτοματοποίηση της 992. Ο μηχανισμός της οροφής στο πίσω μέρος ανασηκώνεται πλήρως για να φιλοξενήσει το γυάλινο μεσαίο τμήμα μοιάζοντας κυριολεκτικά σαν έργο τέχνης!


Η νέα 911 Targa αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου με τιμές που θα ξεκινούν στην Γερμανία από τα 110.000€

Σχόλια