Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia


Μετά από αναμονή πολλών μηνών και άπειρη παραφιλολογία, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πιο καλοπουλημένο της μοντέλο.
Όπως είναι λογικό η νέα Octavia θα κυκλοφορήσει τόσο σε Combi έκδοση όσο και στην κλασική 5θυρη Liftback.
Η 4η γενιά της Octavia έχει μεγαλώσει σε μήκος αφού το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο κατά 19 χιλιοστά και 15 φαρδύτερο όσονα αφορά τη Liftback έκδοση (4689 και 1829 αντίστοιχα).


Η Combi από την άλλη μεριά έχει μεγαλώσει τόσο ώστε πλέον να έχει τις ίδιες διαστάσεις με τη 5θύρη. Το μεταξόνιο και στις 2 περιπτώσεις φτάνει τα 2686 χιλιοστά χαρίζοντας τεράστιους εσωτερικούς χώρους όπως συνήθως. Το πορτ μπαγκάζ στη Liftback έχει φτάσει τα 600 λίτρα ενώ στη Combi στα υπερβολικά 640 λίτρα!


Εξωτερικά η νέα Octavia έχει υιοθετήσει ένα νέο όμορφο στυλ με μικρότερα στενόμακρα φωτιστικά σώματα και με γωνιώδη μάσκα ενώ νέας σχεδίασης είναι και τα πίσω φώτα ενσωματώνοντας τεχνολογία LED. Ξεχωρίζει το ψηλό τελείωμα στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ αλλά και η αντικατάσταση του σήματος της Skoda με την αναγραφόμενη ονομασία της.


Στο εσωτερικό οι επιρροές από το νεοφερμένο VW Golf είναι παραπάνω από εμφανείς. Κυριαρχούν οι μεγάλες οθόνες στυλ τάμπλετ στο κέντρο του ταμπλό αλλά και στον πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό. Εντύπωση προκαλεί το νέο τιμόνι το οποίο ενσωματώνει 14 διαφορετικές λειτουργίες.
Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα η νέα Octavia θα προσφέρεται με πολλές επιλογές.
Ξεκινά με τον 3κύλινδρο 1000 κυβικών βενζίνης TSI μοτέρ με απόδοση 110 ίππων και 200 Nm ροπής. Μπορεί να συνδυαστεί και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα.


Ακολουθεί ο 4κύλινδρος 1.5 TSI με 150 ίππους και 250 Nm ροπής επίσης με υβριδική επιλογή.
Η πιο γρήγορη έκδοση της Octavia θα φοράει ένα 2λίτρο TSI με το αυτόματο DSG σασμάν με απόδοση 190 ίππων και 320 Nm ροπής. Η τελική θα αγγίζει τα 232 χλμ ενώ για το 0-100 θα χρειάζονται μόλις 6.9''.
Περνώντας στο diesel θα υπάρχει ο 2λίτρος TDI με διαθέσιμες ιπποδυνάμεις 116, 150 και 200 ίππων. Η ροπή θα αγγίζει ακόμη και τα 400 Nm. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι είτε ένα χειροκίνητο 6άρι ή το πολύ καλό αυτόματο DSG 7 σχέσεων.
Θα υπάρξουν και εκδόσεις κινούμενες με φυσικό αέριο αλλά και με υβριδικό ηλεκτροκινητήρα που θα παρέχει αυτονομία 55 χιλιομέτρων.


Όσον αφορά την κυκλοφορία της νέας Octavia πρώτα θα κυκλοφορήσει η Combi έκδοση και αργότερα η Liftback στις αρχές του 2020.






Σχόλια