Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Αποσύρεται η Citroen από το WRC;


Το ξαφνικό πρόωρο τέλος του πρωταθλήματος WRC με την ακύρωση του αγώνα λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή του αγώνα, έφερε και πιθανές αλλαγές στη σαιζόν του 2020. Μπορεί η Hyundai να στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμπλοκής της στο θεσμό αλλά τα σημαντικά νέα έρχονται από το γαλλικό στρατόπεδο της Citroen.
Και τα νέα αυτά , που προς το παρόν παραμένουν στο επίπεδο των φημών, δεν είναι ευχάριστα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Peugeot οτι θα εισέλθει στο WEC από το 2022 με τη νέα κατηγορία των hypercars αλλά και τη συμμετοχή της DS Automobiles στη Formula E, φαίνεται οτι η Citroen θα φύγει από το WRC. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες θα πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για το θεσμό καθώς η γαλλική φίρμα είναι μια από τις ιστορικότερες και πιο αγαπητές ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.


Και μέσα σε όλα αυτά, αναμένεται και η μετακίνηση του Ουαλού Elfyn Evans από την M-Sport του "θείου" Malcolm στην Toyota του Tommi Makinen οπού εκεί θα βρεί το νεαρό Kalle Rovanpera, και από οτι ακούγεται θα βρει και τον... Sebastien Ogier!


Ναι, καλά διαβάσατε, ο 6ακις ήταν αρκετά δυσαρεστημένος με την Citroen όσον αφορά τις επιδόσεις του C3 WRC και σε περίπτωση που η γαλλική ομάδα όντως αποχωρήσει από το WRC, τότε μένει ελεύθερος συμβολαίου και πιθανότατα θα πάει στην Toyota!
Το θέμα είναι ποιος από τους ελεύθερους οδηγούς που θα "περισσέψουν" θα βρει bucket για το 2020. Και είναι πολλοί αυτοί, μετρήστε ονόματα: JM Latvala, Esapekka Lappi, Kris Meeke, Andreas Mikkelsen. Και οι "αναπληρωματικοί" Craig Breen, Hayden Paddon, Mads Ostberg.
Περισσότερα νέα σε λίγες ημέρες.


Σχόλια