Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Αυτό είναι το νέο Audi R8 V10 RWD



Η Audi το είπε και το έκανε! Μετά από αρκετό καιρό αναμονής παρουσίασε ως κανονικό μοντέλο παραγωγής το πισωκίνητο R8 υιοθετώντας παράλληλα το νέο στυλ εμφάνισης που έχει και η τετρακίνητη έκδοση. Να θυμίσουμε οτι η γερμανική εταιρία αρχικά προόριζε το RWD ως ειδική έκδοση που θα παρέμενε σε concept μορφή.


Το νέο μοντέλο θα παραχθεί σε 2 εκδόσεις, το πανέμορφο Coupe και το ακόμη πιο cool ανοικτό Spyder. Ο V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας 5.2 λίτρων και στα 2 μοντέλα εννοείται οτι παραμένει στο κέντρο αποδίδοντας 540 ίππους που συνδυαστικά με την πίσω κίνηση υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Η ροπή αγγίζει τα 540 Nm ενώ το σασμάν είναι το αυτόματο S Tronic της Audi 7 σχέσεων που συνδυάζεται με το απαραίτητο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.
Όσο για τις επιδόσεις του σούπερ σπορ μοντέλου της Audi, η κλειστή έκδοση φτάνει τα 320 χλμ ενώ για το κλασικό 0-100 απαιτούνται μόλις 3.7''. H Spyder χρειάζεται αντίστοιχα 3.8'' με την τελική να αγγίζει τα 318 χλμ.

Εξωτερικά το R8 V10 RWD έχει νέες μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος ενώ το ίδιο ισχύει και για το σπόιλερ μπροστά. Οι στάνταρ 19'' τροχοί είναι σφυρήλατοι ενώ υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης 20 ιντσών με σπορ ελαστικά για ακόμη καλύτερες επιδόσεις.


Στο πίσω μέρος εντύπωση προκαλεί ο νέος διαχύτης και οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης που έχουν σηκωθεί προς τα επάνω για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.
Το θετικό με το Audi R8 V10 RWD είναι οτι ναι μεν είναι φορτωμένο με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια που φροντίζουν για την ασφάλεια μας καθώς 540 ίπποι στους πίσω τροχούς δεν ελέγχονται εύκολα, αλλά από την άλλη το πρόγραμμα οδήγησης sport μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τα όρια του αυτοκινήτου. Με όλα αυτά τα συστήματα στη διάθεση του οδηγού,το R8 RWD μας "αφήνει" ακόμη και να ντριφτάρουμε με ασφάλεια!


Μαζί με το R8 RWD η Audi παρουσίασε και την αγωνιστική του εκδοχή, το R8 LMS GT4 που προορίζεται αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση από ιδιώτες. Βασίζεται στην έκδοση δρόμου του R8 και μοιράζεται κοινά μέρη κατά 60% μαζί του. Η ισχύς του περιορίζεται στους 495 ίππους σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας GT4.


Οι τιμές του νέου Audi θα ξεκινούν από τα 144.000 ευρώ για την κουπέ έκδοση και 157.000 για την Spyder. Φυσικά αυτά ισχύουν για την αγορά της Γερμανίας. Όπως και να έχει όμως το R8 RWD παραμένει πιστό στην φιλοσοφία και τα πιστεύω του Αληθινού Οδηγού που ευχαριστιέται την κάθε στιγμή οδήγησης.




Σχόλια