Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι κάποτε - video

Γροθιά στο στομάχι το παρακάτω video από το WRC του Μόντε Κάρλο πίσω στο μακρινό 1993.
Κάθε πέρσι και καλύτερα που λέει και ο λαός αλλά από την άλλη, κάθε εποχή έχει τα δικά της...
Group A τότε, Toyota Celica GT4, Ford Escort RS Cosworth, Lancia Delta Integrale και το πρωτοεμφανιζόμενο τότε Mitsubishi Lancer EVO έδιναν τροφή στα μηχανοκίνητα μας όνειρα.

Σήμερα ίσως τα Ford Fiesta, Citroen C3, Huyndai i20 και Toyota Yaris φαντάζουν "λίγα" μπροστά τους... Δεν θα κάνουμε τη σύγκριση με Group B του '80 γιατί πολύ απλά θα χαθούμε!
Οι οδηγοί; Από τις ελάχιστες φορές που είχαμε τόσους πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους ταυτόχρονα σε μια περίοδο. Kankkunen, Auriol, Sainz, Biasion, Delecour, Armin Schwarz ξεσήκωναν τους πάντες με τα δίχως αύριο περάσματα τους...
Όχι οτι δεν είναι ικανοί οδηγοί ο Tannak, ο Ogier, ο Neuville αλλά το παρελθόν έχει πάντα μια άλλη αίγλη.Ίσως και είναι και οι 2 Seb που έχουν μονοπωλήσει τους τίτλους τα τελευταία 15 χρόνια...
Όσο για τους θεατές της εποχής, αψηφώντας κάθε έννοια φόβου και ενστίκτου επιβίωσης, μόλις και μάζευαν το... πόδι μπροστά από την μπούκα της Integrale. Από την άλλη, αυτά μας οδήγησαν να βλέπουμε τα αγωνιστικά με το κιάλι στις ειδικές.
Απολαύστε το video, με τέρμα τον ήχο...

Σχόλια