Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η BMW Concept 4 και τα αλλόκοτα νεφρά της


Απορείτε και εσείς με τις σχεδιαστικές επιλογές της BMW το τελευταίο διάστημα και τα τεράστια νεφρά που υιοθετεί στα μοντέλα της; Αν ναι, όπως και εμείς, τότε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της βαυαρικής εταιρίας Adrian Van Hooydonk, μας δίνει μια πειστική απάντηση. Ή τουλάχιστον προσπαθεί...
Με την ευκαιρία της παρουσίασης του πρωτότυπου που ακούει στο όνομα Concept 4 στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ο Hooydonk δήλωσε ότι οι τολμηρές αλλαγές στη σχεδίαση που επιχειρεί η BMW οφείλονται στην ανάγκη της να παραμένει μπροστά από τον ανταγωνισμό και να διαφοροποιείται.
Συνέχισε λέγοντας οτι αν μείνεις στάσιμος σε μια συνηθισμένη στο μάτι εικόνα στην ουσία είσαι εύκολος στόχος για τους αντιπάλους.
Παρ' όλα αυτά ο Hooydok τόνισε οτι σχεδιάζοντας ένα όμορφο κουπέ αυτοκίνητο οφείλεις να διατηρήσεις μια κοινή γραμμή με το παρελθόν, η βασική ιδέα πρέπει να παραμένει αναλλοίωτη κρατώντας την ταυτότητα της εταιρίας.
Πράγματι, παρατηρώντας το Concept 4 βλέπουμε οτι το πανέμορφο δίπορτο δεν έχει μεγάλες διαφορές από την σημερινή BMW σειράς 4. Εξαιρώντας φυσικά τις τεράστιες γρίλιες που όντως θυμίζουν κάτι από...πελώρια μάτια μύγας!
Βέβαια η γερμανική εταιρία έχει εδώ και καιρό μία έφεση στα ευμεγέθη νεφρά στη μάσκα. Η Χ7 ήταν το πρώτο μοντέλο με αυτό το στυλ μάσκας, ακολούθησε η 7άρα και φήμες λένε οτι και η επόμενη σειρά 5, όποτε και αν παρουσιαστεί αυτή, θα είναι και αυτή ενταγμένη στο νέο σχεδιασμό.
Το θέμα με τα περίεργα αυτά νεφρά είναι οτι η BMW κινείται σχεδιαστικά σε αβαθή νερά. Σίγουρα ο Hooydonk έχει δίκιο όταν λέει οτι η εταιρία πρέπει να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμη αλλά το πρόβλημα είναι οτι η εξέλιξη δεν σημαίνει πάντα οτι είναι θετική.






Σχόλια