Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η νέα Porsche 911 GT3 Touring είναι υπέροχη

Τελικά η Porsche με τη νέα σειρά 911.992 που εμφανίστηκε στις αρχές του χρόνου φαίνεται οτι έχει κάνει ανεπάντεχη επιτυχία. Οι διάφορες εκδόσεις της όπως η Carrera S,η 4S, οι πολυαναμενόμενες Turbo, Targa αλλά και η supersport GT3 αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.
Προς το παρόν όμως η γερμανική εταιρία έχει εστιάσει στην εξέλιξη της "light" έκδοσης της GT3, αυτήν της GT3 Touring.
Πρόσφατα ένα σχεδόν ακαμουφλάριστο μοντέλο της συνελήφθη να γυρίζει στο δρόμο και φυσικά πιάστηκε από το φωτογραφικό φακό.
Το μπροστινό μέρος της GT3 Touring δεν έχει μεγάλες διαφορές από τη μεγάλη της αδερφή καθώς στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα κυριαρχούν επίσης οι μεγάλες εισαγωγές αέρα όπως ακριβώς και στην αρχή του καπό όπου υπάρχει μια μικρή γρίλια.
Οι ουσιώδεις διαφορές εντοπίζονται στο πίσω μέρος από όπου απουσιάζει η μεγάλη σταθερή αεροτομή της GT3 αλλά αντίθετα υπάρχει μια μικρή, ρυθμιζόμενη αεροτομή όπου το τελικό της σπόιλερ ρυθμίζεται αυτόματα.
Εντύπωση προκαλεί η κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης που βγαίνει μέσα από τον προφυλακτήρα αλλά και ο μεγάλος διαχύτης στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη και τις επιδόσεις, η GT3 Touring θα είναι σίγουρα ηπιότερη από την extreme GT3. Αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με ένα 4λίτρο επίπεδο ατμοσφαιρικό μοτέρ 6 κυλίνδρων με απόδοση που θα κυμαίνεται περί τους 550 ίππους. Διόλου άσχημα...
Το κιβώτιο ταχυτήτων πληροφορίες αναφέρουν οτι μάλλον θα είναι αυτόματο σε αντίθεση με της προηγούμενης γενιάς GT3 που ήταν χειροκίνητο 6άρι με διπλό συμπλέκτη.
Η Porsche δεν έχει δώσει ακόμη χρονοδίαγραμμα παρουσίασης για την GT3 Tourng αλλά δεδομένου οτι εξελίσσει συνεχώς εκδόσεις της 911 όπως η Turbo και η Carrera GTS, δεν πιστεύουμε οτι θα αργήσει να παρουσιάσει και τη μικρή έκδοση της GT3.




Σχόλια