Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ο Ντοβιτσιοζο στη 3η θέση στο MotoGP της Ιαπωνίας

Σημαδιακό το Grand Prix της Ιαπωνίας, στην πίστα του Μοτέγκι, για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Ιταλός, τερματίζοντας στην 3η θέση με τη Ducati, ανέβηκε για 100η φορά στην καριέρα του στο βάθρο, μετά από εξαιρετικό αγώνα.

Έχοντας εκκινήσει από την 3η σειρά του grid, ο Ντόβι βρέθηκε στην 5η θέση με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου. Αναρριχήθηκε δύο θέσεις ακόμα στα μισά του αγώνα, περνώντας διαδοχικά το Μίλλερ και το Μορμπιντέλι, υπερασπιζόμενος με επιτυχία την 3η θέση, προς το τέλος, από τις επιθέσεις του Βινιάλες. Μάλιστα, ο Ντοβιτσιόζο επιτέθηκε και για τη 2η θέση, τερματίζοντας λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Κουαρταραρό.

 
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Ντοβιτσιόζο δήλωσε πως «ένιωθε τη Ducati του σε εξαιρετική κατάσταση και αν είχε ένα γύρο ακόμα, τότε θα κατάφερνε να τερματίσει στη 2η θέση».
Στις τρεις πρώτες θέσεις στο Grand Prix της Ιαπωνίας τερμάτισαν οι Μάρκεθ, Κουαρταραρό και Ντοβιτσιόζο.
Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, ο Ντοβιτσιόζο έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 231 βαθμούς, ενώ ο Πετρούτσι παραμένει στην 5η θέση με 169, μόλις επτά βαθμούς πίσω από τους Ρινς και Βινιάλες. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες.
Επόμενος αγώνας το Grand Prix της Αυστραλίας, στο Philip Island, το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου.

Σχόλια