Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ένα τρελό Hyundai H1 Van ντριφτάρει - video

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά περίεργα αυτοκίνητα και ειδικές κατασκευές να ντριφτάρουν, άλλες φορές προσφέροντας θέαμα και άλλες χαρίζοντας πολύ γέλιο.
Αυτή τη φορά όμως στην Αυστραλία το τερμάτισαν! Η επίσημη αντιπροσωπεία της Hyundai πήρε το ανανεωμένο 8θέσιο βαν Η1 της εταιρίας και το μετέτρεψε σε εργαλείο ντριφτ ειδικά για την πίστα.

Πρόκειται για μια και μοναδική ειδική κατασκευή που πήρε το όνομα iMax N, της γνωστής οικογένειας Ν, και πρόκειται να διαγωνιστεί σε σε αγώνα Time Attack σε πίστα του Σίδνευ.
Η Hyundai φυσικά εκτός τις εξωτερικές μετατροπές με τα σπόιλερ, τις χαμηλωμένες αναρτήσεις και τα διαφορετικά ελαστικά, άλλαξε τελείως τον κινητήρα. Αντί του ντίζελ 2.5 λίτρων που φοράει το Η1, τοποθέτησε ένα V6 bi-turbo μοτέρ 3.5 λίτρων με απόδοση 409 ίππων και 554Nm ροπής.
Μάλιστα, η κορεάτικη εταιρία δήλωσε οτι το iMax N διατηρεί την τέλεια αναλογία 50-50 στους 2 άξονες εφόσον το βαν είναι φορτωμένο κανονικά και με τους 8 επιβάτες του.

Εννοείται οτι η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν 8 σχέσεων. Και πέρα από τις εκπληκτικές ντριφτ δυνατότητες του Η1, τα καταφέρνει πολύ καλά και στην επιτάχυνση απο στάση καθώς πιάνει τα 100 χλμ σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα!
Απολαύστε το video!

Σχόλια