Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Αλλάζοντας λάδια στην Toyota Supra - video

Βλέποντας την Toyota Supra και μετά από αναμονή τόσων χρόνων και το ντόρο που είχε δημιουργεί γύρω της, δε μπορεί παρά να φαντάζει στο μυαλό σου ως "τοτέμ". Το ιερό δισκοπότηρο της αυτοκίνησης, το υπέρτατο sportscar, ειδικά για τους φανατικούς JDM!
Άραγε πώς  αλλάζεις τα λάδια σε μια Supra; Είναι το ίδιο όπως σε ένα ταπεινό hatchback πόλης ή μήπως τα λάδια..βγαίνουν μόνα τους από τον κινητήρα;

Ε, λοιπόν η απάντηση είναι η προφανής, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα!
Κάτω από το μοτέρ της Supra υπάρχει μια προστατευτική ποδιά που όμως διαθέτει μια ειδική οπή από όπου με το κατάλληλο εργαλείο διαχέεται το λάδι.
Αφαιρώντας το διακοσμητικό καπάκι του κινητήρα βλέπουμε το φίλτρο λαδιού να βρίσκεται στο πίσω μέρος. Με το κλασικό κλειδί αλλάζεται το φίλτρο και συμπληρώνεται νέο λάδι, 6.5 λίτρα παρακαλώ!
Αυτό που κάνει εντύπωση, αρνητική μάλλον, είναι οτι δεν υπάρχει ο κλασικός και αγαπημένος δείκτης μέτρησης του λαδιού. Αντίθετα, θα πρέπει να περιμένουμε να ζεσταθεί το μοτέρ και μέσα από το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου να γίνει ο αυτόματος έλεγχος για τη στάθμη των λαδιών. Όχι και τόσο πρακτικό στο μέλλον όταν θα αρχίσουν να φθείρονται οι σένσορες της Supra...

Σχόλια