Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ο Al-Attiyah τη νίκη στην Κύπρο, ο Lukyanuk "αυτοκτονεί"

Με έναν αναπάντεχο αλλά ίσως και συνηθισμένο τρόπο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το Ράλι Κύπρου που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Ο Lukyanuk που βρισκόταν στη 2η θέση του αγώνα με άνετο προβάδισμα από τον 3ο Σίμο Γαλαταριώτη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο τέλος της 9ης ειδικής λόγω τεχνικού προβλήματος που μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο λόγος.

Το θέμα είναι οτι ο Ρώσος φεύγοντας από τον αγώνα "χάρισε" ουσιαστικά την 3η θέση στον Βρετανό Chris Ingram ο οποίος τερμάτισε κανονικά και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος. Ακόμη και ο Πολωνός Habaj που τερμάτισε στην 5η θέση ξεπέρασε τον Lukyanuk στη βαθμολογία που πλέον με έναν μόνο αγώνα να απομένει, τον ασφάλτινο στην Ουγγαρία στις 8 Νοεμβρίου, να κρίνεται ως ο μεγάλος τελικός!

Κατά τα άλλα στην Κύπρο είχαμε όπως αναμενόταν έναν πολύ σκληρό αγώνα που θύμισε λίγο από Ακρόπολις με πολλές δύσκολες τεχνικές ειδικές και πολύ, πολύ σκόνη.
Τη νίκη πήρε άνετα ο Καταριανός Nasser Al-Attiyah με VW Polo GTI R5 που ήταν πρωτοπόρος σε όλο τον αγώνα και μάλιστα για έκτη φορά, ρεκόρ στην καριέρα του, με άνεση 2.37''.5 από τον δεύτερο Γαλαταριώτη με Skoda Fabia R5.

Τρίτος, ο ουσιαστικός νικητής του αγώνα Chris Ingram πάλι με Fabia R5, τέταρτος ο αγαπημένος Mikko Hirvonen που εμφανίστηκε μετά από πολλά χρόνια σε κορυφαίου επιπέδου αγώνα ράλι με ένα Ford Fiesta R5 προετοιμασμένου από την ομάδα του Marko Martin!
Επόμενο τελευταίο ραντεβού για φέτος στις ασφάλτινες ειδικές γύρω από τη Βουδαπέστη.









Τελικά αποτελέσματα του αγώνα

Σχόλια