Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

To Toyota RAV4 απέτυχε στο τεστ αποφυγής ταράνδου - video

Φαίνεται ότι αυτή η "κατάρα" του τεστ αποφυγής ταράνδου στη Σουηδία κρατάει πολλά χρόνια τώρα και δε λέει να αφήσει σε ησυχία τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η αρχή του "κακού" έγινε στα μέσα του '90, τότε που η Mercedes A-Class της πρώτης γενιάς δεν μπορούσε με τίποτα να περάσει το τεστ ανατροπής του σουηδικού περιοδικού αυτοκινήτων Teknikens Varld. 
Αυτή τη φόρα όμως η κατάρα συνεχίζεται στο νέο Toyota RAV4, το κλασικό και πολλά υποσχόμενο SUV των Ιαπώνων που αισίως έφτασε στην 5η γενιά.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς το RAV4 είχε πολύ άσχημη οδική συμπεριφορά στην απότομη αλλαγή κατεύθυνσης και κόντεψε να ανατραπεί αφού σηκώθηκε στους 2 πλαϊνούς τροχούς. Μάλιστα, η μεγαλύτερη ταχύτητα που κατάφερε να πετύχει ήταν μόλις τα 68 χλμ/ώρα αφού από εκεί και πάνω το αυτοκίνητο θα ανατρεπόταν. Οι Σουηδοί για να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις χρησιμοποιήσαν 2 διαφορετικά RAV4 αλλά το αποτέλεσμα ήταν εξίσου απογοητευτικό.

Από την μεριά της η Toyota απάντησε επίσημα στο περιοδικό λέγοντας έχει εξελίξει το RAV4 λαμβάνοντας όλα τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας και πρωταρχικός σκοπός είναι η ασφάλεια των πελατών της. Συνέχισε λέγοντας ότι από το 2016 ακόμη, έχει υποβάλλει όλα της τα οχήματα σε τεστ αποφυγής ταράνδου όπως αυτά που κάνει το Teknikens Varld και ότι όλα ήταν πετυχημένα.
Για την ιστορία να πούμε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα στο τεστ των Σουηδών το πέτυχε η Citroen Xantia Activa V6 με 85 χλμ το 1999 που από τότε παραμένει ακαταρριπτο ακόμη και από supercars όπως η Porsche 911 GT3 RS ή η McLaren 675LT.
Όσο για την Toyota, μάλλον θα πρέπει να μεταφέρει λίγη από την τεχνογνωσία της από τη Gazoo Racing στα αυτοκίνητα δρόμου γιατί το κακό όνομα βγαίνει γρήγορα...

Σχόλια