Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Μια μοναδική ανακατασκευασμένη McLaren F1

Τη μοναδική McLaren F1 όλοι τη γνωρίζουμε και τη θυμόμαστε όσοι είμαστε άνω τον 40 ετών να κυκλοφορεί εκεί, στις αρχές του '90 και να μένουμε όλοι με το στόμα ανοικτό! Για πολλά χρόνια έως και τα μέσα του 2000 ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής αφήνοντας κατά μέρος τον ανταγωνισμό τύπου Ferrari, Porsche και Lamborghini. Η F1 ήταν στην ουσία το αυτοκίνητο που έκανε τη McLaren αυτό που είναι σήμερα, το φόβητρο των Ιταλών και των Γερμανών.
Και επειδή η F1 δεν ήταν για...χόρταση, η McLaren είχε κατασκευάσει μόλις 106 αντίτυπα από τα οποία τα 64 πουλήθηκαν και κυκλοφόρησαν κανονικά στο δρόμο.Τώρα, το τμήμα ειδικών κατασκευών της εταιρίας που ακούει στο όνομα MSO, ανέλαβε να ανακατασκευάσει πλήρως το αυτοκίνητο νούμερο 63 και να το παρουσιάσει στο Concour's de Elegance στο Hampton στις 6 Σεπτεμβρίου.
Η ανακατασκευή κράτησε 18 μήνες και μεταξύ άλλων αφαιρέθηκε πλήρως ο κινητήρας και το αμάξωμα από το σασί προκειμένου να δεχτούν τις κατάλληλες περιποιήσεις.

Το... πιλοτήριο επενδύθηκε από την αρχή με δέρμα Semi-Aniline, μια αρχική μοναδική επιλογή που υπήρχε για την F1, σε χρώμα Woking gray. Έμπνευση για το όνομα; Ο γκρι ουρανός στο Woking...
Το ίδιο χρώμα υπάρχει στην αλκαντάρα της επένδυσης της κεντρικής κονσόλας και των καθισμάτων των συνεπιβατών ενώ το κάθισμα του οδηγού είναι και αυτό ντυμένο με κόκκινη αλκαντάρα.
Η MSO τοποθέτησε νέο τιμόνι από το αρχικό απόθεμα της εταιρίας ενώ το εξωτερικό βάφτηκε από την αρχή στο υπέροχο Magnesium Silver χρώμα στο οποίο ήταν βαμμένο αρχικά το αυτοκίνητο.
Όσο για τον V12 6.1 λίτρων κινητήρα της BMW, δέχτηκε και αυτός τις περιποιήσεις της MSO προκειμένου να αποδίδει κανονικά πλήρως τους 618 ίππους όπως το 1993. Μαζί με την ανακατασκευασμένη F1, η MSO εξέδωσε για τον τυχερό ιδιοκτήτη της πιστοποιητικό γνησιότητας και πολυτελές έντυπο όπου αναφέρει πλήρως το ιστορικό του αυτοκινήτου.


Σχόλια