Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Για πρώτη φορά ένας όχι Seb πάει για τον τίτλο στο WRC

Ναι, είναι μια πολύ μεγάλη πιθανότητα πλέον. Μετά την εμφατική νίκη του Tanak στο Ράλι Γερμανίας το σαββατοκύριακο που πέρασε, υπάρχει σοβαρή περίπτωση ένας μη Γάλλος και όχι Seb να πάρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Βλέπετε, από το 2003 και έπειτα ο "γυμναστής" Sebastien Loeb αλλά και ο Seb Ogier μονοπωλούν τους τίτλους.Θα πείτε, και εμείς ακόμη, οτι ακολουθούν άλλοι 4 αγώνες, στην Τουρκία, Ισπανία, Ουαλία και Αυστραλία και οτι όλα είναι ανοικτά!
Σίγουρα αλλά οι 5 φετινές νίκες του Εσθονού δείχνουν τον δρόμο και συνδυαστικά με τα φτωχά αποτελέσματα των έτερων διεκδικητών Ogier και Neuville φαίνεται οτι φέτος θα έχουμε νέο πρωταθλητή.
Μιλώντας για τον Ogier, ο αγώνας στη Γερμανία δεν του πήγε καθόλου. Σε όλο το 4ήμερο ήταν πίσω στους χρόνους των ειδικών χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη με τον Tanak. Κάτι το C3 WRC που είπε οτι δεν μπορεί να το οδηγήσει, κάτι η κακή του διάθεση, κάτι το βλέμμα της απόγνωσης στους τερματισμούς των ειδικών έδειχναν οτι ο Γάλλος ήταν από νωρίς εκτός αγώνα. Ξέχασε να οδηγάει και χόρτασε τίτλους ο Ogier; Όχι βέβαια, απλώς όταν δεν του βγαίνει ο αγώνας, λόγω χαρακτήρα συνηθίζει να ρίχνει το φταίξιμο αλλού.
Συγκεκριμένα στο C3. Σίγουρα το γαλλικό αγωνιστικό ήταν υποστροφικό όλο το σαββατοκύριακο αλλά λέτε να ξέχασαν στη Citroen πως να φτιάχνουν αυτοκίνητο-πρωταθλητή; Δεν νομίζω...Άρα κάτι άλλο φταίει και καλά θα κάνει ο Boudar να βρει λύση άμεσα αν θέλει να δει τον Ogier πρωταθλητή.΄
Από την άλλη ο Neuville στάθηκε όρθιος στη μάχη με τον Tanak και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε όλο τον αγώνα. Αν δεν είχε την ατυχία με το κλαταρισμένο ελαστικό τότε δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του ράλι. Σίγουρα ο Tanak δεν θα έκανε περίπατο αφού καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Βέλγος αντάλλασσε δευτερόλεπτα με τον Εσθονό  κερδίζοντας πότε ο ένας τη νίκη σε κάθε ειδική και πότε ο άλλος.
Αν μη τι άλλο, ο Neuville έδειξε οτι βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο της καριέρας του και δικαιωματικά του ανήκει ένας τίτλος, είτε φέτος είτε την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, to i20 WRC δείχνει δυνατότερο από ποτέ και ικανό να πάρει τα σκήπτρα στους Κατασκευαστές.
Ασχέτως αν ο Mikkelsen ήταν πάλι εκτός τόπου και χρόνου στη Γερμανία.
Ο Sordo από τη μεριά του σαν πιστός και τίμιος στρατιώτης πάντα προσφέρει το μέγιστο στην ομάδα του και δεδομένου οτι υπάρχει και ο ασφάλτινος αγώνας της πατρίδας του, τότε περιμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από αυτόν.
Για τους υπόλοιπους της κατηγορίας WRC δεν μπορούμε να πούμε οτι ξεχώρισε κάποιος παρά μόνο οτι μας εξέπληξε θετικά ο Meeke...μένοντας στο δρόμο.
Σίγουρα όμως εντύπωση μας έκανε για άλλη μια φορά ο σπουδαίος Jan Kopecky με Skoda Fabia R5 Evo στην κατηγορία WRC2 Pro όπου καθάρισε τον ανταγωνισμό τύπου Rovanpera, Camilli και Ostberg πολύ γρήγορα! Είναι απορίας άξιο πως αυτός ο σπουδαίος οδηγός με τους άπειρους τίτλους ανά τον κόσμο, δεν έχει βρει το δρόμο του στη κύρια κατηγορία WRC...
Η συνέχεια στην Τουρκία σε 2 εβδομάδες όπου εκεί θα φανεί αν ο Tanak μπορεί να κρατηθεί ή όχι...

Σχόλια