Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021

Αν είστε φίλος της πάλαι ποτέ σημαντικότερης μορφής motorsport, της Formula 1, τότε σίγουρα τα τελευταία χρόνια θα έχετε και εσείς εκπλαγεί με την πλήξη και την ανία που σας προκαλεί η παρακολούθηση ενός αγώνα. Και λέμε "πάλαι ποτέ" γιατί τα τελευταία χρόνια τα σκήπτρα του ενδιαφέροντος και του σασπένς έχει πάρει το WRC, αφήνοντας τον Hamilton και την παρέα του να γυρίζουν γύρω-γύρω στις πίστες...
Φαίνεται οτι η πλήξη και τα παράπονα των θεατών της Formula 1 εισακούστηκαν από τη FIA, που βλέποντας να χάνεται κοινό και χρήματα, αποφάσισε να πάρει μέτρα.
Ξεκινώντας από το 2021, τα μονοθέσια θα έχουν νέο σχεδιασμό με σκοπό την μείωση των αεροδυναμικών αναταράξεων που προκαλούνται στο αγωνιστικό που πλησιάζει το προπορευόμενο. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα οι οδηγοί που πλησίαζαν ένα μονοθέσιο από πίσω και ετοιμάζονταν για προσπέραση ένιωθαν έντονες αναταράξεις από τις πτέρυγες του πρώτου. Συνεπώς αυτό σημαίνει λιγότερες προσπεράσεις και λιγότερο θέαμα.
Στις προτεινόμενες αλλαγές της FIA, βλέπουμε μια τελείως νέα σχεδίαση του μπροστινού ρύγχους με την αεροτομή να βρίσκεται ιδιαίτερα χαμηλά ενώ εντύπωση μας κάνουν τα μικρά πτερύγια πάνω από τους τροχούς για αποτελεσματικότερη ροή του αέρα.
Και μια που λέγε για τροχούς, στα πλάνα της FIA είναι οι τροχοί να μεγαλώσουν και να φτάσουν τις 18 ίντσες από 13 που είναι σήμερα. Ενδιαφέρουσα αλλαγή...
Όπως δήλωσε και δικός μας Νικόλας Τομπάζης, επικεφαλής της FIA για τε τεχνικά θέματα των μονοθεσίων, σκοπός των αλλαγών είναι να κάνουν τα αυτοκίνητα σταθερότερα και κυρίως να εξαλείψουν το φαινόμενο της "ασταθούς πτέρυγας" που αποτρέπει τους οδηγούς να κάνουν προσπεράσεις.
Εμείς από τη μεριά μας ελπίζουμε όντως στην αναβάθμιση της Formula 1 και του ανταγωνισμού γιατί πλέον ακόμη και το Indycar στην Αμερική είναι περισσότερο ενδιαφέρον από τις γκριμάτσες του Ricciardo και τις ίντριγκες του Verstappen.



Σχόλια