Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

490 χλμ/ώρα, αυτό είναι το νέο ρεκόρ ταχύτητας από τη Bugatti - video


Η Koenigsegg έκανε την αρχή το 2017 με την Agera RS πιάνοντας 458 χλμ/ώρα ενώ πριν από αυτή είχε προηγηθεί η αμερικανική Hennessey. Φυσικά η Bugatti που ήταν ο αρχικός κάτοχος του σχετικού ρεκόρ πριν από αρκετά χρόνια, δεν μπορούσε να αφήσει την πρόκληση αναπάντητη και έτσι αμέσως έπιασε δουλειά με μια ειδική έκδοση της Chiron Sport.

Σε συνεργασία με τη Dallara τροποποίησαν και φάρδυναν το αμάξωμα της Chiron για να έχει όσο το δυνατό καλύτερο κράτημα ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδική συσκευή λέιζερ στο πάτωμα του αυτοκινήτου για να κρατά πάντα σταθερή την απόσταση από την άσφαλτο. Επίσης, το πίσω μέρος της Chiron μάκρυνε κατά 15 εκατοστά για καλύτερη και ομαλότερη ροή του αέρα στις υψηλές ταχύτητες.
Στο εσωτερικό αφαιρέθηκε το κάθισμα του συνοδηγού, στη θέση του μπήκαν ηλεκτρονικά όργανα μετρήσεων ενώ τοποθετήθηκε roll cage για παν ενδεχόμενο.

Οδηγός ήταν ο Andy Wallace ενώ η μέτρηση της ακριβούς ταχύτητας έγινε από τον γερμανικό οργανισμό πιστοποίησης TUV. Το τεστ έγινε στην ευθεία της πίστας Ehra-Lessien στις 2 Αυγούστου αλλά έγινε γνωστό μόλις σήμερα! Η τελική ταχύτητα που πέτυχε η Chiron ξεπέρασε κατά πολύ το ρεκόρ της Koenigegg και έφτασε τα 300 μίλια/ώρα, δηλαδή τα 490 χλμ/ώρα!
Εννοείται οτι ο 8-λίτρος W16 κινητήρας δέχτηκε κάποιες τροποποιήσεις ώστε να αποδίδει 1578 ίππους.

Όπως δήλωσε ο CEO της φίρμας, Stephan Winkelmann, ο στόχος ήταν να καταρριφθεί για ακόμη μια φορά το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο δρόμου, (όσο και αν ακούγεται περίεργο αυτό), και να αναδείξει ξανά η Bugatti τις δυνατότητες της! Κλείνοντας ο Winkelmann είπε οτι πλέον η Γαλλική εταιρία αποσύρεται από τη σχετική κόντρα καθώς δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι παραπάνω σε κανέναν.
Απολαύστε το video...







Σχόλια