Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτή είναι η Porsche 911 των "φτωχών"


Πριν από μερικούς μήνες όταν η Porsche παρουσίασε την τελευταία 911 Carrera S της 992 γενιάς όλοι μείναμε άφωνοι από τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά της. Είναι γεγονός όμως ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι από τις ακριβότερες, τουλάχιστον μέχρι να έρθει η έκδοση Turbo ή η Targa.

Πριν από λίγες ημέρες όμως η γερμανική εταιρία παρουσίασε το "φτωχό" συγγενή της 911, αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο, την 911 Carrera τόσο σε κουπέ όσο και σε ανοιχτή έκδοση.

Η νέα οικονομική αυτή σειρά φορά ένα νέο 6κύλινδρο boxer κινητήρα 3 λίτρων με 2 τούρμπο. Η απόδοση φτάνει στους 315 ίππους, ενισχυμένη κατά 15 ίππους σε σχέση με την προηγούμενη 911. Όλη αυτή η ιπποδύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου διπλό-δίσκου PDK σασμάν 8 σχέσεων που κάνει θαύματα!


Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4 δευτερόλεπτα ενώ κάνοντας χρήση του Sport Chrono πακέτου του αυτοκίνητου ο χρόνος πέφτει στα 3.8''. Για την κάμπριο έκδοση οι χρόνοι είναι 4.2'' και 4'' αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητας της κουπέ αγγίζει τα 293 χλμ/ώρα με την κάμπριο να ελάχιστα πιο αργή.


Εξωτερικά η "μικρή" 911 διαφέρει ελάχιστα από τη μεγαλύτερη έκδοση έχοντας μικρότερους τροχούς 19 ιντσών και μονές απολήξεις των εξατμίσεων. Τα φρένα είναι 330 χιλιοστών ενώ φυσικά θα υπάρχει δυνατότητα έξτρα παραγγελίας των μεγαλύτερων τροχών 20 και 21 ιντσών της Carrera S με τα αντίστοιχα κεραμικά φρένα.

Όσον αφορά το εσωτερικό της 911 Carrera η πολυτέλεια είναι παραπάνω από εμφανής ενώ είναι πανομοιότυπο με αυτό της μεγάλης έκδοσης. Ξεχωρίζει η μεγάλη infotainment οθόνη των 10,9' στο κέντρο της κονσόλας παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό.



Η τιμή της κουπέ έκδοσης, στη Γερμανία τουλάχιστον, ξεκινά από τα 105.000€ και 118.000€ για την ανοιχτή Carrera κάνοντας τες τα πιο προσιτά μοντέλα της 911. Αναμένουμε και τις τιμές της ελληνικής αντιπροσωπείας οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα.



Σχόλια