Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η AMG θα κάνει λιγότερο...θόρυβο


Μετά από τις ολοένα αυστηρότερες νόρμες εκπομπών καυσαερίων που ισχύουν στην Ευρώπη, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα και για...ησυχότερα αυτοκίνητα.
Έτσι, η AMG ανακοίνωσε ότι εναρμονίζεται με τους νόμους της ΕΕ και πλέον θα κατασκευάζει μοντέλα με...σιγαστήρα. Μεταφορικά βέβαια γιατί AMG και σπορτίφ χροιά πάνε μαζί.



Τα πρώτα μοντέλα με χαμηλότερη "μουσική" είναι η Mercedes AMG A 45S και η σούπερ ντούπερ CLA 45S που ενσωματώνει τον ισχυρότερο 4κύλινδρο κινητήρα παραγωγής. Τώρα πως συνδυάζονται 410 ίπποι και λιγότερος ήχος είναι ένα θέμα...

Και όμως η AMG φαίνεται πως βρήκε τη λύση με πλάγιο τρόπο. Με την κατάλληλη τεχνολογία θα μεταφέρει το γουργουρητό της εξάτμισης απευθείας μέσα στη καμπίνα. Ο ήχος θα έρχεται μέσα από τα ηχεία αλλά δεν θα είναι τεχνητός όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια σε άλλα petrohead μοντέλα.



Μένει να δούμε ή καλύτερα να ακούσουμε στην πράξη αυτό το σύστημα της AMG που υπόσχεται να ξεπεράσει τους φραγμούς των politically correct τεχνοκρατών.

Από την άλλη υπάρχει πάντα η λύση των after market εξατμίσεων που σίγουρα θα αναπληρώσουν τη χαμένη μπάσα "μουσική μελωδία" ενός V8 μοτέρ.



Σχόλια